Piroska
-2 °C
5 °C

Aragonés: A középpályán dől el minden

2010.07.11. 18:49
Luis Aragonés, a 2008-ban Európa-bajnoki címet nyert spanyol válogatott szövetségi kapitánya szerint a döntő a középpályán dőlhet el, ahol a spanyolok sebessége döntő lehet a hollandok fizikális fölényével szemben.

"Aki uralja a középpályát, uralja a meccset" - jelentette ki Aragonés egy Guardiannak adott interjúban. "A hollandoknak több olyan játékosuk van, akik fizikálisan a spanyolok főlé nőhetnek, és uralmuk alatt tarthatják a középpályát. A spanyol válogatott játékosai viszont gyorsabbak, és ha sikerül akaratukat rákényszeríteni a hollandokra, akkor saját játékukat játszva sikeresek lehetnek."

Aragonés szerint a két csapat stílusa alapvetően különbözik, hiszen míg a hollandok mindent erőből akarnak megoldani, a spanyolok minden poszton technikásabb játékosokkal rendelkeznek. "Mi ilyen futballt játszunk, 2008-ban is a technikán, a labdatartáson volt a lényeg, és ez így van most is. Mindent ennek rendelünk alá, lassabban, alaposabban építkezünk, de a lényeg, hogy nálunk legyen a labda."

"A hollandoknak két játékosuk van, akikre oda kell figyelni, Sneijder és Robben, akikkel Capdevilla és Puyol nagyon meg fog szenvedni, különösen azért, mert a két holland sokkal gyorsabb, mint ők. Ha nem sikerül a semlegesítésük, a spanyol válogatott nagy bajban lehet."