Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

A németek nem tudnak örülni a bronznak

2010.07.11. 12:15
Németország a tornán mutatott játéka miatt vb-döntőbe várta magát, de csalódottan is megnyerte a bronzmeccsét Uruguay ellen. A németek már a jövőről beszélnek, Uruguayban pedig azt emelik ki, hogy bebizonyították, bárki ellen képesek meccsben lenni. A vélemények a szokás szerint kiváló bronzmeccsről.

Bár a német játékosok a lefújás után nem ünnepeltek látványosan, és érezni lehetett, hogy a vb-n mutatott játékuk miatt csalódás a bronz, Joachim Löw elégedettnek tűnt a lefújsá után. „Az utolsó meccs azért fontos, mert az egész torna élményét meghatározza, mit játszol. Mi végül nem megyünk haza üres kézzel” – mondta a német szövetségi kapitány.

„A mai győzelemre azért lehetünk különösen büszkék, mert egy nagyon fájdalmas elődöntős kudarcot kellett magunkban feldolgoznunk. Keményen kellett küzdenünk, de a második félidőben mutatott játékunkkal megérdemelten nyertük meg a bronzérmet.”

Löw néhány szóban értékelte az egész világbajnokságot is. „Csak nézzék meg, milyen ellenfeleket győztünk le, összesen hány gólt rúgtunk, és milyen játékot mutattunk a torna nagy részében. Azt hiszem, büszkén térhetünk haza Németországba.”

Bastian Schweinsteiger visszafogottan ünnepelt. „Örülünk a győzelemnek, de nem tudunk nem arra gondolni, hogy mit hozhattunk volna még ki a tornából. Még mindig kicsit csalódottak vagyunk a spanyolok ellenei elődöntő miatt, de tudtuk, hogy a szurkolóink miatt meg kell nyernünk a bronzmeccset. Az, hogy 2-1-ről fordítottunk, mutatja, milyen a csapatunk karaktere. Mindig büszke leszek rá, hogy ennek a német válogatottnak a tagja lehettem.”

Sami Khedira a bronzérem mellett már a jövővel is foglalkozott. „Messzebbre akartunk jutni a bronzéremnél, de ha leülepszik bennünk a világbajnokság, nagyon szép képet kapunk. Nézzék meg, milyen fiatal csapatunk van, ezek a játékosok még rengeteg szép pillanatot fognak okozni Németországnak” – tette hozzá a kisdöntőben gólt is szerző játékos.

Oscar Tabarez igyekezett a pozitív oldalát keresni a bronzmeccsnek. „Bebizonyítottuk, hogy a világ bármely csapatával álljuk a harcot. Csak negyedikek lettünk, de a torna előtt mindenki aláírta volna az elődöntőt, hiszen egy olyan kis ország számára, mint a miénk, a legjobb négy közé jutni óriási siker. Most láthatták a kétkedők is, milyen közel vagyunk a világelithez.”

„Tudtuk, hogy Németország ellen nem állhatunk be védekezni, és úgy gondolom, a mérkőzés bizonyos szakaszaiban uraltuk is a játékot. Felvállaltuk a kockázatot, amikor kellett, és a világ előtt nem vallottunk szégyent, megmutattuk igazi erősségeinket” – mondta Tabarez, aki sportszerűen nem tért ki rá, hogy kapusa, Fernando Muslera két potyája nélkül könnyen legyőzhették volna Németországot.

„Nincs miért szomorkodnunk – kezdte Diego Forlán, aki még gólkirály is lehet, 5 góljával holtversenyben áll az élen. – Vezettünk 2-1-re, és jól játszottunk, de néhány hibánk miatt kicsúszott a győzelem a kezünkből. A futball már csak ilyen, de mi így is büszkék lehetünk magunkra. A világbajnokság minden percét élveztük, hét meccset játszottunk, alig maradtunk le a döntőről. Felejthetetlen élmény volt itt játszani.”

Uruguay 1970 után jutott be újra a kisdöntőbe, ahogy akkor, úgy Dél-Afrikában is Németországtól kapott ki a bronzmeccsen. Németország egymás után másodszor szerzett bronzérmet a világbajnokságon, és közben volt egy Eb-döntője is, azaz a német futball továbbra is rendben van, és rohamléptekkel fejlődik.