Pongrác
12 °C
23 °C

A németeket is sokkolja, hogy milyen jók

2010.07.05. 17:21
Maguk sem gondolták, hogy ilyen könnyedén jutnak a négy közé, Németország válogatottja már a vb favoritja. Megvan az eredménye a két éve kezdett módosításnak.

Megállíthatatlannak tűnik Németország a vb-n, csoportgyőzelme után négy-négy góllal intézte el Angliát és Argentínát, a torna legnagyobb esélyese. Kiváló szereplésükre kevesen számítottak, még ők maguk sem igazán.

"Nagyon meglep, hogy ennyire jók vagyunk" - nyilatkozta a középhátvéd Per Mertesacker. Minden idők második legfiatalabb német válogatottja a mostani, a védő szerint ez a kulcs: "Fiatal a csapatunk, és ez a titok. Mesut Özil, Thomas Müller és a többiek egy hónap alatt felnőttek, emellett mindenki a csapatért küzd, és teszi a dolgát".

Joachim Löw szövetségi kapitány szándékosan válogatott be a megszokottnál sokkal több fiatalt, a vb-re a két éve elveszített Eb-döntő után azonnal elkezdett készülni.

Argentína-Németország 0−4 összefoglaló

"Az Eb után döntöttük el, hogy megpróbálunk változtatni, és a fiatalabbaknak is lehetőséget adunk. Boldogan felvállaltuk, hogy elbukunk néhány meccset, de mindenképp módosítunk a csapaton. Behoztuk a fiatalokat, és kiderült, senkitől sem félnek" - árulta el Löw.

Németország szerdán a négy között újra Spanyolországgal találkozik, a spanyolok a 2008-as fináléban 1-0-ra győztek.