Elemér
0 °C
10 °C

Az angolok leveszik a potyás Green kapust

2010.06.18. 16:41
Anglia favorit Algéria ellen, győznie kell, hogy megtartsa esélyét a csoportelsőségre. Rooney szerint B csapatuk is hozná a meccset.

Fabio Capello csapata az első körben 1-1-re végzett az Egyesült Államokkal, a másodikban mindenképp javítania kell. Az ellenfél Algéria, Anglia nem csak meg tudja verni, de meg is tudja szórni, állítja Wayne Rooney.

Szlovénia ellen nagyon keveset mutatott az afrikai meglepetéscsapat,  de kapusuk óriási hibája miatt végül elveszítették talán legkönnyebb meccsüket. Rooneyra, aki azt mondta, az angol B is behúzná a meccset, mégis megsértődtek, és nagyon készülnek.

 
A kártya felemelkedést jósol Angliának

Capellónak továbbra is vannak középhátvédgondjai, Ledley King nem biztos, hogy játszhat, visszatérhet viszont Gareth Barry a középpályára. A ManCity szűrőjével a fedezetsorban talán megtalálja a játékát Steven Gerrard, és Frank Lampard, mindketten gyengén játszottak az amerikaiak ellen, egyikük sem tudott ritmust adni az izzadtságszagú angol támadásoknak. Feltéve persze, hogy mindketten a kezdőben maradnak Barry érkezésével.

„Jobban kell játszanom, hogy gólokat szerezzek, de szerencsére a mi csapatunk tele van olyan játékosokkal, akik képesek betalálni. Nem aggódom” – mondta Wayne Rooney, akinek valóban jobban kell játszania, mert a hátralevő két csoportmeccsen minden egyes gólnak felment az értéke Robert Green óriási hibájával.

Nem is hagyja a kapuban Capello Greent, az angol sajtó biztos benne, hogy David James szerepel a helyén. Green állítólag a kapusedző Ray Clemence-től is két potyát kapott a legutóbbi tréningen.

Algéria nem mutatott sokat Szlovénia ellen, de a védekezése magabiztosnak tűnt, az angoloknak sem lesz könnyű dolguk, hiszen az afrikaiak védelmében többen is játszottak, vagy játszanak brit klubokban. „Az ilyen helyzet sokkal jobban fekszik nekünk, most fogunk tudni a saját stílusunkban játszani” – mondta az algériaiak csapatkapitánya, Anter Jahia, hozzátette, sok gondot fognak okozni Angliának.

A két csapat még soha nem találkozott egymással, Anglia veretlen a vébén afrikai csapatok ellen, eddig csak két gólt kapott, mindkettőt Kameruntól az emlékezetes, hosszabbításos 1990-es meccsen.