Blatter: Őszintén elnézést kérek a hibákért

2010.06.29. 11:30 Módosítva: 2010.06.29. 11:32
A FIFA-elnök szerint abszurd elzárkózni a technikai újításoktól, a nyolcaddöntőkön látott játékvezetői hibák miatt a jövő hónapban újra tárgyalnak a videóbíróról.

Joseph Blatter elnök kedden bejelentette, már a jövő hónapban újra napirendre tűzik a videóbíró-kérdést a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség illetékes bizottságánál.

"A világbajnokságon eddig tapasztalt hibák láttán természetesen újra kell gondolnunk sok mindent, abszurd lenne, ha nem foglalkoznánk a kérdéssel" - mondta a FIFA vezetője.

A technikai segédeszközök használatát korábban élesen elutasító sportvezető sajnálatát fejezte ki a vasárnapi nyolcaddöntőkben súlyos bírói hibákkal sújtott csapatoknak, Angliának és Mexikónak. "Őszintén elnézést kérek a hibákért. Higgyék el, lesújtottak a nyilvánvalóan rossz döntések."

A vb eddigi szakaszában több súlyos hibát is vétettek a játékvezetők, vasárnapi két nyolcaddöntőben a végeredményt erősen befolyásoló hibák történtek: a Németország-Anglia mérkőzésen 2-1-es német vezetésnél Frank Lampard lövése után a felső lécről közel egy méterrel a gólvonal mögé pattant a labda, Larionda játékvezető mégis továbbot intett, a meccset 4-1-re nyerték a németek.

Néhány órával később, az Argentína-Mexikón a 26. percben Carlos Tévez méteres lesen állva fejelt a hálóba, Rosetti játékvezető megadta a gólt, az argentinok 3-1-re nyertek.  • Hírek
  • Hírek