Brazília simán lépte le a harcos Chilét

2010.06.28. 22:42
Chile fél órán át tudta megnehezíteni Brazília dolgát, Juan és Luis Fabiano góljaival a brazilok a szünetben már 2-0-ra vezettek, végül hárommal nyertek, és megérdemelten jutottak a negyeddöntőbe, ahol Hollandiával találkoznak.

Marcelo Bielsa nem a levegőbe beszélt, Chile valóban támadó szellemben kezdte a Brazília elleni nyolcaddöntőt, az első percekben csak a brazilok térfelén folyt a játék.

Az első helyzet azonban már a braziloké volt, de Luis Fabiano az 5. percben jó helyzetből csúnyán mellé lőtt.

 
Brazília - Chile gólösszefoglaló

Chile igyekezett sok passzal mozgatni a brazil védelmet, de nem tudtak mögéjük kerülni, lassan átvette az irányítást Brazília. A brazilok beívelésekkel veszélyeztettek, a hatodik szögletükből megszerezték a vezetést: Juan emelkedett a legjobban, és szép fejest küldött a léc alá.

A brazilok megnyugodtak, elkezdték a saját játékukat játszani, Chile hiába volt harcias, Brazília uralta a játékot. A 38. percben jött a második gól is, Robinho passzolt Kakához, aki a leshatáron álló Luis Fabianót ugratta ki, a csatár elhúzta a labdát a kirontó Bravo mellett, és az üres kapuba passzolt. Szép, gyors támadás volt, igazi brazilos góllal a végén.

A 40. percben Gonzalez hozhatta volna közelebb Chilét, de elrontotta a helyzetét. A szünetben megérdemelten vezetett Brazília, de a 2-0 ellenére nem állt vissza, jól kezdte a második félidőt is. Kaká többször is egyedül vezethette a védőkre a labdát, de mindig rossz megoldást választott, és a passzai sem jöttek be, így még gól nélküli a vb-n.

Az 59. percben egy újabb pazar akció végén jött a harmadik brazil gól is. Ramires szlalomozott át a chilei védelmen - miután a kezdőkörben labdát szerzett -, az utolsó védő mellett Robinho elé pöckölte a labdát, aki középről, a 16-os vonaláról gyönyörűen csavart a kapu bal oldalába. Hiába küzdött szimpatikusan, nagy elszántsággal Chile, Brazília egy óra alatt lezárta a meccset.

A chileiek nem adták fel, percekig ott tartották a labdát a brazil 16-os környékén, de lövőhelyzetbe sem nagyon tudtak kerülni, Brazília túl sok volt nekik. Kaká rendületlenül próbálkozott, de semmi nem jött össze neki, Robinho lövését pedig Bravo védte egy kiugrás után.

Suazó a 75. percben először tudta egy az egyben megverni Luciót, de 10 méterről mellé lőtt. Aztán droppból úgy lőtt meg egy labdát, hogy a kapufára esett rá.

A brazilok erővel is jobban bírták a végét, az utolsó 10 percben csak azért nem lőttek újabb gólokat, mert már nem koncentráltak eléggé, pedig a helyzeteik megvoltak. Chile küzdött a szépítésért, de a brazil védelem – különösen a két középső védő, Lucio és Juan – gyakorlatilag hiba nélkül hozta le a meccset.

Brazília gond nélkül győzte le a szimpatikusan harcoló Chilét, a 3-0 reális különbség a két csapat között. A brazilok a délutáni meccsen Szlovákiát legyűrő Hollandiával találkoznak a negyeddöntőben.  • Bérelnék
  • Bankszámla