Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Green: Nem befolyásol majd a hibám

2010.06.13. 11:47
Csapatával elégedett volt ugyan Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek együttese szombat este az amerikaiak ellen kezdte szereplését a dél-afrikai világbajnokságon, az 1-1-es végeredmény azonban csalódást okozott számára.

„Sok helyzetet kialakítottunk, irányítottuk a mérkőzést, és jól játszottunk. Az ellenfél egyszer lőtt kapura, akkor viszont betalált. Jó csapat vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy a következő meccsünk jobban sikerül. Csak a végeredménnyel lehettünk elégedetlenek” - fogalmazott az olasz szakvezető.

Anglia - Egyesült Államok 1:1

„Előfordul, hogy egy csatár kihagy egy százszázalékos helyzetet, néha pedig a kapus hibázik, ilyen a futball. A második félidőben Green nagyon jól teljesített, bár ettől a hibája még hiba marad” - utalt kapusára, akinek nagy hibája után egyenlített az USA.

Az angolok már a 4. percben vezetést szereztek Steven Gerrard révén, Clint Dempsey azonban a 40.-ben egyenlített úgy, hogy távoli, nem túlságosan erős lövését Green egyszerűen bevédte.

„Hiba volt, ez egyértelmű. - mondta a meccs után. - Most azonban az a legfontosabb, hogy ez a folytatásban ne befolyásoljon. És ígérhetem, hogy nem is fog.”

Steven Gerrard nem a kapust, hanem a labdát okolta a pontvesztésért. A Jabulani nevű labdára már sokan panaszkodtak, de többnyire arra, hogy szitál a levegőben.

Bob Bradley, az amerikaiak szövetségi kapitánya alapvetően elégedett volt tanítványaival.

„Az első meccsre úgy megy ki az ember, hogy mindenképpen meg akarja nyerni. Erre már a negyedik percben hátrányba kerültünk, de azt hiszem, a csapat jól reagált a helyzetre és jól építkezve visszanyerte az önbizalmát.”

„Gyors, kemény csata volt és jó volt látni, ahogy a középpályánk felvette a harcot az angolokkal.” - értékelt a szakember.