11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

David Villa ütött, eltilthatják

2010.06.22. 18:45
A Hondurasnak két gólt lövő spanyol csatár egy szöglet előtti helyezkedésnél ütötte meg Izaguirre-t, a FIFA fegyelmi bizottsága vizsgálni fogja az esetet.

A Spanyolország-Honduras vb-meccsen az első félidő 42. percében egy szöglet előtti helyezkedésnél Villa és Izaguirre lökdösődött. A felvételeken annyit látni, hogy a két évvel ezelőtti Eb gólkirálya jobb kézzel odavág a hondurasi arcára.

A nyáron a Valenciától a Barcelonához igazoló csatár azt mondja, ellenfele rálépett a lábára. A bíró nem látta az esetet, de a videó alapján a FIFA-nál is kiszúrták a jelenetet, valószínűleg meg fogják vizsgálni, akár eltiltás is lehet a vége.

David Villa pofonja

"Amíg nem mérlegeltünk minden információt, nem tudni, mi lesz a döntés. Ha szükséges, a fegyelmi bizottság megvizsgálja a felvételeket, és dönt” – mondta Pekka Odriozola, a FIFA spanyol szóvivője.

"Nem vagyok büszke az esetre. Ösztönös dolog volt, nem számítottam rá, hogy rálép a lábamra. Csak álltam ott, és úgy reagáltam, hogy kitettem a kezemet. A jövőben megpróbálok higgadtabb maradni" – mondta Villa a Canal Plus-nek.

A két játékos az első félidő lefújása után is vitatkozott, valószínűleg ezen az eseten.

A madridi AS egy 1994-es esetet hozott fel példának, amikor az olasz Tasotti a spanyol Luis Enrique-t fejelte le, Puhl Sándor nem látta az esetet, de a FIFA fegyelmi bizottsága hét meccsről tiltotta el az olaszt.  • Hírek
  • Bankszámla