Kázmér
-2 °C
15 °C

11-essel nyerte a legjobb meccset Ghána

2010.06.13. 18:41
Feszült, kemény, de látványos meccsen győzte le a szerb csapatot Ghána. Megvan a vb első tizenegyese is, Szerbia fegyelmezetlenül futballozott, Lukovicsot kiállították.

Az első perctől feszült, változatos meccset hozott a D csoport nyitómeccse. Ghána átengedte a területet a szerbeknek, a megszerzett labdákkal villámgyors kontrákat vezetett. Szerbia fölénye látszólagos volt, csak lehetőségekig jutottak, hiányzott belőlük a céltudatosság.

Az első negyedóra végén Ghána többször is veszélyesen lőtte középre a labdát, jól játszották meg a széleket. A legnagyobb helyzet K. Asamoah lövésszerű beadása után alakult ki, de Zsigics menteni tudott az ötösön.
Miután nem sikerült megszerezni a vezetést, Ghána játéka visszaesett, magukra húzták az ellenfelet. A 30. percben Kolarov végezhetett el szabadrúgást jó 28 méterről, éles, erős csavarása majdnem beakadt a bal felsőbe.

 
Szerbia - Ghána összefoglaló

Lüktető változatos focit hozott a félidő vége, óriási küzdelem folyt minden labdáért. Inkább ügyes egyéni megoldások, mint összjáték után alakultak ki a helyzetek, a technikai fölény inkább az afrikaiaknál volt.

A második félidő elején leült a meccs, a játékosok keveset futottak. Az első lehetőség Kolarov lepattanó lövése után adódott, de Jovanovics nem találta el a kaput. A túloldalon A. Ayew jelentette a legtöbb veszélyt, többször megkavarta a statikus szerb védelmet.

Az 55. perctől drasztikusan megváltozott a meccs sebessége, felváltva kerültek helyzetbe a csapatok. Zsigics ziccerben rosszul találta el a labdát, A. Gyan fejesét pedig csak nagy bravúrral szedte ki Sztojkovics a bal kapufa mellől.

A hajrá kezdetén újabb váratlan fordulat jött, Lukovics teljesen feleslegesen rántotta le Gyant, amiért második sárgával kiállították. Kuzmanovics azonban még ezt is felül tudta múlni, egy ártalmatlan beadás után kézzel ütött a labdába, a meccset tökéletesen uraló Baldassi játékvezető azonnal tizenegyest ítélt. A büntetőt Gyan magabiztosan emelte a kapu közepébe.

Ezután teljesen fellazultak a csapatok, átrohantak a középpályán és több helyzet is adódott, de inkább a második ghánai gól volt benne a meccsben, mint a szerb egyenlítés. Erre Kraszicsnak volt a legnagyobb esélye, de középről leadott lövését Kingson reflexből védeni tudta. Ettől eltekintve momentuma sem volt a sajtó által mostanában felkapott játékosnak, nem tudta meghatározni csapata játékát.

A végén még A. Gyan kilőtte a hosszú kapufát a balösszekötő helyéről. Végig jobban akarták a sikert, egyénileg és csapatként is többet tettek érte. Szerbia nem vállalt kockázatot, csapatukban egyetlen kiemelkedő teljesítmény sem akadt.

A világbajnokság eddigi legjobb, legizgalmasabb meccsét játszotta Ghána és Szerbia, az afrikai csapat meggyőző játékot mutatott, nincs mitől tartaniuk a folytatásban.

Milovan Rajevac, a ghánai kapitány: "Ez volt pályafutásom legszebb győzelme, ugyanakkor sajnálom Szerbiát. Láttam a fájdalmat a játékosok arcán a lefújás után. Remélem, honfitársaim megnyerik a következő két mérkőzésüket."

Radomir Antic, a szerb kapitány: "Természetesen nagy csalódás a számunkra az eredmény, nagyon rossz vereséggel kezdeni a világbajnokságot. Most minden erőnkkel arra kell törekednünk, hogy felkészüljünk a következő mérkőzésre."