A szakértők lehúzták Kassai Viktort

2010.07.08. 13:20
A worldreferee.com nem volt elégedett a játékvezetéssel a német-spanyol elődöntőn, a magyar bíró csak 6,3 pontot kapott a tízből. A sárga lapok hiánya, és néhány rossz ítélet mellett felrónak egy meg nem adott büntetőt is a magyar bírónak.

A worldreferee.com kevésbé elégedett Kassai Viktor játékvezetésével, mint a spanyol és a német sajtó. A szakportál értékelésében 10-ből csak 6,3 pontot adott a magyar bírónak, elsősorban az ítéleteivel elégedetlen, azt elismeri, hogy Kassai jól kézben tartotta a meccset, és nem segítette lényegesen egyik csapatot sem.

Kassai értékelése a worldreferee.comnál

Meccs kézben tartása: nem volt vele komoly gond (8)
Ítéletek: gyenge teljesítmény, meg nem adott büntető, továbbengedett faultok, sárga lapok hiánya (5)
Semlegesség: enyhén támogatta a spanyolokat (6)
Stílus: a fontos helyzetekben nem megfelelő fellépés (6)

Kassairól azt írják, szereti beszéddel elintézni a kényes helyzeteket, nem szórja a lapokat, és nem tördeli a játékot, ami mindenképpen erény. A Spanyolország-Németország elődöntő játékvezetői szempontból nem volt nehéz meccs, mentes volt az alattomos szabálytalanságokról, de az oldal így is számon kér a magyar játékvezetőn három, talán négy jogos sárga lapot („háromnál semmiképpen nem kevesebb”).

Özil esése

Kassai osztályzatát leginkább a németek javára meg nem adott büntető húzza le, az oldal szerzője szerint Özil buktatásáért egyértelműen 11-est kellett volna ítélnie (jó ítélet valószínűleg szabadrúgás lett volna, hiszen Ramos még a büntetőterületen kívül szabálytalankodott Özillel, büntető semmiképpen nem járt az esetért).

A worldreferee.com megjegyzi, a partjelzők még a bírónál is gyengébbek voltak, több leshelyzetet is elnéztek, ezek között volt egy olyan is, ahol a spanyolok nagy helyzetbe kerülhettek volna. Kassainak felróják, hogy enyhén a spanyolokat támogatta, és hogy személyiségével próbált érvényt szerezni a szabályoknak akkor is, amikor büntetnie kellett volna.  • Bérelnék
  • Bankszámla