Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Alex Ferguson sms-ben üzent Forlánnak

2010.07.09. 13:05
A MU-edző az elődöntőhöz kívánt szerencsét, bár hollandok jutottak a döntőbe, a gólt szerző, sérülten játszó csatáron nem múlt semmi. Két évig volt Ferguson játékosa, de nem tudott bekerülni a United kezdőjébe, távozása után lett világklasszis.

Diego Forlán, az uruguayi válogatott támadója a Hollandia elleni világbajnoki elődöntő előtt kapott sms-t Alex Fergusontól, aki két évig edzője volt a Manchester Unitednél.

Az üzenetben Ferguson sok szerencsét kívánt neki a meccshez, ahol végül a dél-amerikai csapat kikapott, de nem Forlánon múlt: sérülten vállalta a játékot, hatalmas góllal még egyenlíteni is tudott.

A csatár 2002 és 2004 között játszott Manchesterben, de nem tudott rendszeresen játszani.

"Amikor a Unitednél voltam, nagyszerű játékosaik voltak. Esélyem sem volt bekerülni a kezdőbe. Próbálkoztam, de nem ment, ezért igazoltam Spanyolországba. Ferguson hétfőn küldött egy sms-t, amiben sok szerencsét kívánt az elődöntőhöz. Mindig is tiszteltem őt, és ő is engem" - mondta Forlán, aki négygólos eddig a tornán, ha a bronzmeccsre egészséges lesz, még gólkirály is lehet.

Az Atletico Madrid 31 éves támadójának az előző volt a legjobb szezonja, Európa Liga-győztes és spanyol kupagyőztes lett, a válogatottal a világbajnoki bronzéremért harcol, szombaton Németországgal játszanak.