Elemér
0 °C
10 °C

Ha a politika beleszól, kizárjuk a franciákat

2010.06.29. 14:15
Franciaországban államügy lett a válogatott szégyenteljes vb-kiesése, de Blatter FIFA-elnök nem tűri a politikai beavatkozást.

A válogatott sikertelen szereplése miatti vita tovább folytatódik Franciaországban, Raymond Domenech, a távozó szövetségi kapitány és Jean-Pierre Escalettes, a francia szövetség elnöke köteles megjelenni a parlament egyik bizottsága előtt; Roselyne Bachelot sportminiszter pedig a múlt héten úgy fogalmazott, Escalettes lemondása elkerülhetetlen.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke arra figyelmeztette a francia politikusokat, ne avatkozzanak be a helyi futballszövetség ügyeibe, mert a FIFA ezért felfüggesztheti a szervezet tagságát.

"Franciaországban állami problémává tették a labdarúgással kapcsolatos ügyet, de a sportág a szövetség kezében marad. A francia futball számíthat a FIFA-ra, ha politikai beavatkozásra kerül sor, még akkor is, ha ez elnöki szinten történik. Segíteni fogunk a nemzeti szervezetnek, ha a problémák nem oldhatóak meg tanácskozással, az egyetlen, amit tehetünk, hogy felfüggesztjük a tagságukat."

A franciák egy szerzett góllal, egy ponttal estek ki, a csapat bojkottálta Domenech edzését, mert a szakvezető hazaküldte a vele tiszteletlen Nicolas Anelkát. Patrice Evra és Robert Duverne erőnléti edző összeakaszkodott, őket Domenech választotta szét, az újabb incidens után lemondott a csapatigazgató Jean-Louis Valentin.