16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Higuain triplájával oktattak az argentinok

2010.06.18. 08:53 Módosítva: 2010.06.18. 08:53
Az első igazi vb-meccs rengeteg helyzettel és fordulattal. A remek megoldások mellett potya- és öngól is volt, a mesterhármasban nagy szerepe volt a csereként érkező Agüerónak. Argentína szinte biztosan megnyerte a B csoportot Dél-Korea elleni győzelmével.

4-1-re verte Dél-Koreát Argentína a világbajnokság eddigi legjobb mérkőzésén, majdnem biztosan nyolcaddöntős.

Eseménytelen argentin labdatartással indult a meccs, Dél-Korea teljesen feladta a területet, mélyen a saját térfelén védekezett. Di Maria tűnt a legaktívabbnak, de az argentin támadások valójában veszélytelenek voltak.

A 17. percben teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a dél-amerikai csapat. Úgy tűnt, hogy Messi bal oldalról középre csavart szabadrúgását kifejelik a védők vagy megcsúsztatja Jonas Gutierrez, de mindannyian rosszul számították ki az ívét, a labda pedig a meglepett Pak Csu Jong sípcsontjáról a hálóba pattant. Öngól.

Nem változott a játék a gól után sem, a technikailag sokkal képzettebb argentin csapat jó részt egyéni alakítások után alakított ki lehetőségeket. A legveszélyesebb megmozdulás Tevez süvítő szabadrúgása volt jó 25 méterről, de az is egy méterrel fölé szállt.

A 33. percben újabb gól szerzett Argentína. Di Maria középre tett labdájába a megsérült Samuel helyére becserélt Burdisso fejelt bele, a felpörgő labdát pedig az ötösön álldogáló Higuain bólintotta kapura. Dzsung Szung Rjong kapus mellényúlt az erőtlen fejesnek, ami a rövid kapufánál a háló bal oldalába pattant. Szinte potyagól volt.

A félidő végén a dél-koreai kapus középre tenyerelt egy beadást, amit Di Maria egy igazítás után azonnal kapura bombázott, de Dzsung Szung Rjong javította hibáját, és szögletre ütötte a léc alá tartó lövést. Messi is villant egyet, rövid szlalom után a bal kapufa mellé nyeste a labdát.

A dél-koreaiak egyetlen helyzetet sem tudtak kialakítani, körülményesen támadtak, mégis sikerült szépíteniük. A szezonban rengeteget hibázó Demichelis nézett el egy jobb oldali beadást, a labda átpattant a lábán, az arra bóklászó Li Csung Jong pedig 12 méterről a kapu közepébe emelt.

Az 51. percben az első igazán látványos összjáték után Di Maria tette középre a labdát, de Higuain emelését Rjong kapus védte. Pár perccel később végigfutott az első gyors dél-koreai kontra, Jom Ki Honra játszottak ki a támadást, de jobb oldalról, ziccerből, bal külsővel az oldalhálóba lőtt, nem jött ki a csavar.

 
Argentína - Dél-Korea összefoglaló

A második félidő közepén kicsit megnyugodott a meccs, feljebb tolták a védekezésüket a koreaiak, több volt a középpályás játék és a szabálytalanság is. Mindkét oldalon több lehetőség is adódott a csapatok előtt, de igazi helyzet nem.

A 76. percben már pályán volt Agüero is - Tevez helyett -, Messivel játszott össze, majd utóbbi tört be a tizenhatoson belülre. Első próbálkozását lábbal védte a kapus, az ismétlésből Messi a későn keresztező védő lába alatt a jobb kapufára gurított, a kipattanót az üres kapu előtt ácsorgó Higuain simán bepasszolta. A csatár lesen állt, de a bíró megadta a találatot.

Teljesen szétestek a koreaiak, a tizenhatos előterében négyen vették körül Messit, de így is ki tudta tenni az üresen álló Agüeróhoz, ő dropból a hosszú saroknál álló Higuainhoz emelt, aki nagyon pontosan bólintott a hálóba, még helyezte is a fejest. Mesterhármasával eldőlt a meccs, a hátralévő időben Dél-Korea még becsületből jött előre, de erőtlen kísérleteik lepattantak az argentin védőfalról.

A sérült Veron hiányában egyéni megmozdulásokra épített Argentína - a helyén játszó Maxi Rodriguez nem sokat tett hozzá a meccshez -, és mivel jóval technikásabbak és ügyesebbek a koreaiaknál, simán hozták második csoportmeccsüket, minden hibát góllal büntettek.

A vb első mesterhármasát szerző Higuain Gerd Müller legszebb napjait idézte, három gólján kívül nem csinált semmit, Agüero becserélése hozta meg az igazi fordulatot a meccsben. Dél-Korea csalódást okozott, de ha megveri Nigériát, még továbbjuthat.

Argentína feltehetően már a 16 között van, de ez csak a Görögország-Nigéria meccs után válhat biztossá.  • Hírek
  • Hírek