Kassai akár a vb-döntőt is vezetheti

2010.07.02. 11:42 Módosítva: 2010.07.02. 11:45
Az eddig mindhárom meccsén kitűnően fújó magyar játékvezető még ott van Dél-Afrikában, egyik negyeddöntőt sem ő vezeti, ami azt jelenti, számíthatnak rá az elődöntőben, de még a döntőben is. Megeshet, hogy mindkét döntős csapat Európán kívüli lesz, ezzel nőnének a fiatal bíró esélyei.

12 éve nem volt magyar játékvezető a világbajnokságokon, Dél-Afrikában a 34 éves Kassai Viktor már három meccset is vezetett. A FIFA beválaszotta a 19 bíró közé, közülük kerülnek ki azok, akik vezetnek a továbbiakban. Kassai a negyeddöntőkben nem kapott meccset, ami azért jó, mert így nagyobb esélye van az egyik elődöntőt vagy akár a döntőt megkapni.

A FIFA bíróvezénylésénél a legfontosabb szempont, hogy az adott játékvezetőnek ne legyen nemzeti érdekeltsége, illetve hogy a csapatok és a bíró ne azonos kontinensről legyenek. Az elődöntőkből mindkét ágon összejöhet olyan párosítás, ahol egy európai csapat sincs.

Az Uruguay-Ghána és a holland-brazil negyeddöntők győztesei játszanak majd az egyik elődöntőben, a másik ágon Paraguay-Spanyolország és Argentína-Németország meccseket rendeznek, meglepetés lenne, ha nem a spanyolok jutnának tovább.

A döntőben összejöhet egy argentin-brazil is, amely megint csak a magyar játékvezető esélyeit növelné, feltéve, ha nem vezet elődöntőt, mert akkor valószínűleg nem adnának neki még egy meccset. A szombati bronzmérkőzés talán a legkisebb presztizsű, de ilyen fiatalon már az is hatalmas dolog lenne, itt is összejöhet egy olyan párosítás, ahol nincs európai.

Kassai Viktor a Brazília-KNDK, az Uruguay-Mexikó és a Ghána-Egyesült Államok meccset vezette eddig, a tavalyi BL-sorozatban is több meccset kapott, a kieséses szakaszban is vezetett, 2008-ban ő kapta az argentin-nigériai olimpiai döntőt. Vágner László, a legutóbb vb-n fújó magyar játékvezető azt mondja, Kassai a korához képest a csúcson van.  • Hírek
  • Bankszámla