Kassai csodálatosan vezette az elődöntőt

2010.07.08. 11:19
A spanyol lapok elismerően nyilatkoznak Kassai Viktorról a Németország-Spanyolország vb-elődöntő után, mindenki kiemeli, határozottan kézben tartotta a meccset, a kritikus helyzetekben jól döntött. A lapok bevezetése óta az első sárga nélkül lehozott elődöntő volt, Kassai a 27. percben jelzett először szabálytalanságot.

A világbajnoki elődöntő után Kassai Viktort dicséri a spanyol sajtó, és a vesztes németek sem támadják. Kassai teljesítményét partjelzői rontják egy kicsit, két leshelyzetet rosszul ítéltek meg, de mindenki elismeri, a magyar játékvezető kiválóan kézben tartotta a meccset.

Az AS azt írja, „csodálatosan bíráskodott”, a lapok 1966-os bevezetése óta a magyar bíró az első, aki egy vb-elődöntőt sárga lap nélkül hozott le. A szakíró hozzáteszi, Kassai nem tördelte szét a játékot, engedte a határesetnek tűnő ütközéseket, és csak a 27. percben fújt először a sípjába szabálytalanság miatt. Az AS szerint mindkét 16-oson belüli esetnél jól döntött, sem a németeknek, sem a spanyoloknak nem járt büntető.

A Marca is külön cikkben foglalkozik a játékvezetővel, amelyben szakmai segítséggel elsősorban a legvitatottabb jelenetet szedi szét. A sportlap szerint Özil és Ramos összecsapásánál semmiképpen nem járt büntető a németeknek, mert ha volt is szabálytalanság, az a büntetőterületen kívül kezdődött.

 
Özil esése

A Marca úgy fogalmaz, játékvezetői szempontból nem volt nehéz meccs, a 10-es skálán hetesre értékelt Kassai jól kézben is tartotta az összecsapást. Felróják neki, hogy három sárga lapot ki kellett volna osztania (két német, egy spanyol), és hogy a partjelzői kétszer is rosszul ítéltek meg leshelyzeteket, ezek közül az egyikből komoly spanyol helyzet lehetett volna.

A németek tárgyilagosan fogalmaznak, nem nyilvánítanak véleményt a büntetőgyanús esetekről, csak annyit jegyeznek meg, hogy Kassai mindkét kapu előtt továbbengedte a játékot.  • Hírek
  • Személyi kölcsön