Ármin, Pálma
9 °C
28 °C

Löw: Én döntöm el, ki a csapatkapitány

2010.07.07. 13:35
A német szövetségi kapitány lesöpörte a csapatkapitányi karszalagról szóló vitás kérdéseket, állítja, minden a legnagyobb rendben van a válogatott körül. Elismeri a spanyolok klasszisát, de nem szakít elveivel, Németország offenzív futballt játszik majd.

A német válogatott csapatkapitányi karszalagja körül kialakult vita Lahm szerencsétlenül időzített nyilatkozatával kezdődött, mely szerint a vébé után sem fog önként lemondani a tisztségről. Bár a név nem hangzott el, de egyértelmű, hogy Michael Ballacknak üzente meg: az ő ideje lejárt.

A nyilatkozat után Ballack elhagyta a német válogatott szállását, de Oliver Bierhoff szerint nincs szó sértődésről. „Michael látogatása pontosan meg volt tervezve, a menetrendnek megfelelően utazott el. Szó sincs nézeteltérésről, semmiféle konfliktus nem alakult ki Lahm miatt.”

Joachmi Löw is megvédte játékosát. „Nincs Lahm-ügy, őszintén beszélt az érzéseiről. Eddig tökéletes példamutatással viselte a csapatkapitányi karszalagot, és jelezte, szeretné a vébé után is megtartani. Azt azonban ő is jól tudja, hogy ez a mindenkori szövetési kapitány döntése."

Sokan Lahm szemére vetették, hogy a lehető legrosszabbkor, egy nappal a Spanyolország elleni elődöntő előtt fordult a nyilvánossághoz, és ez zavart kelthet a csapaton belül. Löw szerint nincs ok az aggodalomra.

„2008-ban azért veszítettünk, mert nem volt elég kombinatív a játékunk, és a teljesítményünk is erősen hullámzott. Azóta sokat fejlődtünk, a világ bármely csapatát komoly kihívás elé tudjuk állítani, és támadásban is jóval hatékonyabbak vagyunk. Tudjuk, hogy a spanyoloknál olyan klasszisok játszanak, mint Iniesta vagy Villa, de mi egységesek vagyunk, bizakodva várjuk a meccset. A támadójátékunknak köszönhetjük az eddigi jó szereplésünket, éppen ezért az elődöntőben is offenzív taktikával játszunk."

Németország szerda este 20.30-kor találkozik Spanyolországgal a világbajnokság elődöntőjében, a mérkőzést élőben is nyomon követheti az Indexen.