Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Németország megtalálta a jövő csapatát

2010.07.11. 10:40
A német sajtó ujjong a vb-bronz után, a válogatottban évtizedek óta nem voltak ilyen tehetségek, a lejárt szerződésű Joachim Löwöt meg kell tartani.

Uruguay legyőzésével méltósággal búcsúzott a jövő csapata a dél-afrikai világbajnokság kisdöntőjében, írták a vasárnapi német lapok. Dicsérték a válogatottat, a 2006-os 3. hely megismétlésével a csapat kiválóan teljesített.

A legígéretesebb, hogy Németország megtalálta a jövő csapatát. A válogatottban évtizedek óta nem voltak olyan tehetségek, mint most. Kiemelik a vb fiatal felfedezettjének címére esélyes, ötgólos Thomas Müllert, a középpályán ragyogóan irányító Mesut Özilt, a sérült csapatkapitányt, Michael Ballackot kiválóan helyettesítő Sami Khedirát, a kapus Manuel Neuert, a 26 évesen idősebbnek számító Bastian Schweinsteigert, valamint az ideiglenes kapitány Philipp Lahmot.

Uruguay-Németország 2−3 összefoglaló

Az edző, az 50 éves Joachim Löw érdeme, hogy a válogatott korábbi oszlopai, Lukas Podolski és Miroslav Klose megint rátaláltak korábbi önmagukra. Ez a csapat nem csupán minden idők egyik legfiatalabb és legtöbb tehetségből álló német válogatottja, de erénye volt a sok átadásos, taktikus játék, a hagyományos német labdarúgás valóságos megreformálása, az egymásért való játék, egymás segítése, buzdítása.
"Ez a csapat emelt fővel, méltósággal búcsúzott Dél-Afrikától, és Németország büszke lehet válogatottjára" - hangsúlyozta a  Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

A csapatot kell együtt tartani, még tovább erősíteni, Joachim Löwöt is maradásra kell bírni. A szövetségi kapitány szerződése lejárt, még nem nyilatkozott jövőjéről, az elmúlt hetek kemény munkája után most néhány napos gondolkodási időre van szüksége.

A sikeres vb-szereplés, a jövő csapatában rejlő  lehetőségek, a játékosok Löwhöz való ragaszkodása valószínűsíti, hogy a jelenlegi szövetségi kapitány készíti fel Németország válogatottját a 2012-es, ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságra, egyelőre azonban még minden nyitott.

Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke egy vasárnapi interjúban azt hangsúlyozta: mindent elkövet, hogy Löwöt maradásra bírja.