Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Leonardo elvállalná a brazil válogatottat

2010.07.07. 18:17
Az AC Milannal Olaszországban bronzérmet szerző, de jelenleg munka nélküli Leonardo jelezte, érdekelné a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztja. Leonardo új koncepciót ígér, a következő kapitány vezetheti Brazíliát a hazai rendezésű világbajnokságon 2014-ben.

A Hollandiával szemben már a negyeddöntőben elbukó brazil válogatottnál a meccs után rögtön bejelentette lemondását Dunga, akit egész stábjával együtt lapátra tettek a csalódást keltő szereplés után. A felmerülő nevek közül a legkomolyabbnak a Milannal idén bronzérmet szerző Leonardo látszik.

A Milánóban közös megegyezéssel szerződést bontott szakember elmondta, nem keres munkát, és a szövetségtől sem kereste még senki, csak annyit tud, amennyit a sajtóban olvasott.

„Szándékosan nem nyilatkoztam brazil újságoknak, és tévéknek, mert úgy érzem, nem lenne tisztességes most véleményt formálnom a válogatottról. Készen állok a következő feladatra, ha megfelelőnek találom a kihívást, bármilyen munkát elvállalok” – mondta Leonardo.

A kihívás adott, a brazil szövetségnek úgy kell szövetségi kapitányt találnia, hogy lehetőség szerint ő vezesse a válogatottat a 2014-es, hazai rendezésű vébén.

„Senki nem számított rá, hogy ilyen korán kiesünk a vb-ről, így most különösen nehéz helyzetben van a szövetség, amelynek hosszú távra kell terveznie” – tette hozzá Leonardo.

„Én mindig inkább olyan menedzser-edzőnek tartottam magam, tavaly mégis a kispadon találtam magam. A Milan fantasztikus lehetőséget adott nekem, úgy érzem, nem éltem vissza a bizalmukkal. 20 éve jöttem el Brazíliából, talán itt az ideje, hogy visszatérjek, ezért azt üzenem a szövetség vezetőinek, hogy készen állok a tárgyalásra.”

Leonardo jó érzékkel már elhintette azt is, hogy más koncepcióval építene csapatot, mint a kevésbé brazilos Dunga-válogatott.

„Rengeteg mindent kell felépítenünk a világbajnokságig, például egy jó csapatot. Néhány értékünkre jobban kell építenünk, ami a teljes koncepció átgondolását is jelenti.”