Korea, USA, Uruguay, Ghána: egy a 4-ben

2010.06.24. 10:50
A négyesből az egyik elődöntőt játszik a világbajnokságon, egy ágra kerültek, biztos a meglepetés.

A felső ágon négy olyan csapat küzd az elődöntőért, amelyek ugyan teljesen jogosan jutottak idáig, de a világbajnokság előtt kevesen gondolták róluk, hogy valamelyik is bemehet a legjobb négybe.

Az Uruguay-Dél-Korea és az Egyestül Államok-Ghána nyolcaddöntők győztesei találkoznak a negyeddöntőben, vagyis egyikük ott lesz az elődöntőben.

Uruguay szinte átgázolt a csoportján betonvédelmének és kiváló csatárainak köszönhetően: kapott gól nélkül nyert meg az A csoportot.

Az Egyesült Államok az utolsó pillanatban Algéria kapujába gyötört góllal nemcsak továbbjutott, de szintén megnyerte a csoportját. Sorsszerű volt, két szabályos gólját is elvették.

Uruguay azzal a Dél-Koreával találkozik, ami a tűzzel játszott az utolsó fordulóban, de a nigériai hibáknak köszönhetően megőrizte második helyét Argentína mögött.

A másik párharc - USA-Ghána - kiegyenlítettebbnek tűnik, bár Ghána még nem lőtt akciógólt a világbajnokságon. Az afrikaiaknak javítaniuk kell helyzetkihasználásukon, mert az Egyesült Államok ellen kevés helyzetre számíthatnak, ráadásul Bob Bradley csapata lendületbe jött, szétfeszíti az önbizalom.  • Hírek
  • Bankszámla