Elemér
0 °C
10 °C

Lezseren, 40-ről lőtt góllal a 16 között

2010.06.25. 22:54
Spanyolország és Chile nyolcaddöntős, 2-1-re nyert az európai csapat, az eredmény az 50. percre kialakult, akkor vége is lett a futballnak. Ellenfeleik Portugália, illetve Brazília.

A spanyoloknak nyerniük kellett a biztos továbbjutáshoz Chile ellen, de nem úgy kezdék a meccset, ahogy ilyenkor az várható lenne. A dél-amerikaiak szinte jobbak voltak, vezethettek volna, ha Mark Gonzalez eltalálja 10 méterről a kaput, de tíz méterrel fölé lőtt.

Nem úgy tűnt, mintha a spanyolok mindjárt megszereznék a vezetést, a 25. percben mégis ez történt: Bravo kapus messzire kiszaladt - bár nem kellett volna -, mentett, de pont Villához rúgta a labdát, aki, 40 méterről az üres kapuba ívelte.

Tíz perc múlva egyenlíthetett volna Chile, de Piqué beérte a kilépő Beausejourt, és a lábáról mellé pattant a labda.

Öt perccel később talán az első igazi spanyolos támadás futott végig, a szélről nem középre, hanem a tizenhatoson érkező Iniestához került a labda, aki világklasszis mozdulattal, erő nélkül passzolta a labdát a hosszú alsóba. A kapusnak esélye sem volt.

 
Torrest fellökik

Amíg Iniesta ünnepelt, eldőlt a meccs: a mexikói bíró ugyanennél az akciónál úgy ítélte meg, hogy Estrada szándékosan akasztotta hátulról az akció központjától 20 méterre helyezkedő Torrest, és második sárgával kiállította. A chilei véletlenül koccintotta össze a spanyol bokáját, biztosan nem volt direkt, és Torres nem is volt benne a támadásban.

 
Spanyolország - Chile gólösszefoglaló

Chilének is jó volt a 0-2, de ha a másik meccsen Svájc betalált volna Hondurasnak, már nem lett volna az, ezért a szünet után még igyekezett: Millar a 48. percben távolról lőtt, a labda Piqué combján megpattanva védhetetlenül vágódott a hálóba.

A 2-1 mindkét csapatnak tökéletes lett, az utolsó negyven percben csak tologatták a labdát a játékosok. Villa nevét lehet csupán kiemelni, mert a 60. percben a vb legviccesebb luftját rúgta:

 
Villa helyzete

Spanyolország csoportelsőként, Chile másodikként jutott tovább, az Eb-győztes Portugáliával, a dél-amerikai válogatott Brazíliával játszik a 16 között.

 
Spanyolország - Chile összefoglaló