Géza
-12 °C
-4 °C

Lineker: Imádom nézni a spanyolokat

2010.07.09. 20:12
A legendás angol csatár 24 éve gólkirály volt a mexikói világbajnokságon, aztán a Barcelonába igazolt, a spanyol David Villa most hasonló úton halad. Lineker nem csak őt, az egész spanyol válogatottat csodálja.

Gary Lineker, az angolok legendás csatára csodálja a dél-afrikai világbajnokságon döntőbe jutott spanyol válogatott és az ötgólos David Villa játékát. Ő 1986-ban, a mexikói világbajnokságon volt gólkirály, hatot lőtt, a torna után leigazolta a Barcelona. Villa ötgólos, a döntőben még lőhet, a következő szezont már a Barcelona játékosaként kezdi.

"Gólérzékeny csatár, ráadásul hatalmas önbizalma is van. Nagyon jól bírja a nyomást, és laza a kapu előtt. Két évvel ezelőtt már megmutatta, mit tud, és most is bizonyítja, hogy nem viccelt, már csak egy gólra van Raúl válogatottbeli rekordjától" - mondta Lineker.

A Barcelonában három szezonon át játszó támadó rajong a spanyolok játékáért, már a torna előtt hatalmas esélyesnek tartotta őket. "Tudom, hogy a két évvel ezelőtti Eb-hez képest nincsenek most csúcsformában, de akkor is imádom, ahogy megtartják a labdát, ahogy mozognak vele."

A spanyol válogatott július 11-én Hollandiával játssza a döntőt, eddig egyik csapat sem nyert még vébét. A meccset az Index élőben közvetíti.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft