Zoltán
-4 °C
9 °C

Lippi: Mindenért vállalom a felelősséget

2010.06.24. 21:47
A csoportutolsóként kibukott olaszok edzője nem ígért vb-győzelmet, de ennél többet várt. Belátja, hogy nem készítette fel megfelelően a válogatottat.

Szlovákia az utolsó csoportmeccsen 3-2-re verte Olaszországot, a világbajnoki címvédő utolsó helyen esett ki csoportjából.

Szlovákiában hatalmas ünneplés kezdődött, a vb-újonc csapat történetének eddigi legnagyobb sikere után országszerte szurkolók ezrei törtek ki örömujjongásban, még Ivan Gasparovic államfő is közleményt adott ki. "Nem egy csoda, hanem a realitás volt a johannesburgi pályán. A játékosaink azt hozták, amit tudnak. Fantasztikusak voltak, és rászolgáltak a győzelemre. Ugyanolyan boldogság tölt el engem, mint egész Szlovákiát" - fogalmazott a köztársasági elnök.

Szlovákia-Olaszország 3–2 - összefoglaló

Marcello Lippi, az olasz válogatott szövetségi kapitánya: "Mindenért vállalom a felelősséget. Amikor egy csapat képtelen egy ilyen mérkőzésen azt nyújtani, amit tud, az azt jelenti, hogy az edző nem készítette fel megfelelően. Halálosan bánt, hogy így ér véget az együttműködésem a szövetséggel. Nem mondtam, hogy meg fogjuk nyerni a világbajnokságot, de ennél azért többet vártam."

Vladimir Weiss, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya: "Minden szlovák boldog. Fantasztikus nap ez a mai. A mérkőzésen nagy nyomás nehezedett ránk, de jól felkészültünk. A fiam születése után ez a második legszebb nap az életemben. Köszönöm minden Szlovákiából érkezett szurkolónak, hogy eljött ide, és biztatott bennünket. Büszke vagyok a csapatomra, valamennyi játékosom magas színvonalon futballozott nyolcvan percen keresztül. Az utolsó negyedórában nagy nyomás alá kerültünk, de győztünk."