Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Löw: Egy éve senki nem hitt bennünk

2010.07.11. 00:32
Németország a torna legjobb meccsén 3-2-re nyert, zsinórban másodszor szerzett bronzérmet a világbajnokságon. A német kapitány a csapat küzdőszellemét dicsőíti, megérdemelték a bronzot, az uruguayi Tabarez állítja, övé a vb meglepetéscsapata.

A vb bronzmeccsén a németek vezettek, Uruguay fordított, de nem bírta el kapusa hibáit: Németország nyert.

A németek edzője, Joachim Löw a német küzdőszellemben találta meg a győzelem okát. "Sérülések, betegségek sújtotta csapatomat minden dicséret  megilleti. A második félidőben, amikor hátrányban voltunk, láttuk a csapat mentális erejét. Elégedett vagyok, a csapat megérdemelte, hogy győzzön. Hihetetlenül büszke vagyok játékosaimra azért is, mert nemcsak a pályán belül, hanem azon kívül is összetartottak, mindenki küzdött a másikért is, igazi csapatként, remek közösségként. Nagyszerű érzésekkel utazhatunk haza. Nyolc-kilenc hónappal ezelőtt nem hittek bennünk, most itt a vb-bronz. "

Uruguay-Németország 2−3 összefoglaló
Bastian Schweinsteiger volt a tornán a németek egyik legjobbja, a középpályás sok sikert lát még ebben a csapatban. "Nagyon büszke vagyok, hogy ebben a csapatban játszom" - mondta a Bayern München játékosa. "A jövőben még sok mindent érhetünk el."

    Az uruguayi edző, Oscar Tabarez is fenntartás nélkül dicsérte csapatát. "Mindkét csapat nagyon akarta a 3. helyet, mindent kiadtak magukból. Látványosan futballoztunk, végül az a csapat nyert, amely kevesebb hibát követett el. Elszántak voltunk, céltudatosak, magas szintű játékot mutattunk be egy nagyon erős ellenféllel szemben. A németek második gólja, amellyel egyenlítettek 2-2-re, olyan volt, mintha egy vödör hideg vízzel nyakon öntöttek volna.."

"Kiderült, hogy mire vagyunk képesek, megmutattuk, hogy a világon bármely csapattal felvesszük a versenyt, Uruguay a világbajnokság meglepetéscsapata."  • Vennék
  • Hírek