Edina
2 °C
15 °C

Már Amerikában is vuvuzeláznak

2010.06.20. 19:06
A dél-afrikai világbajnokság legidegesítőbb divatja már az Egyesült Államokat is elérte, a Florida Marlins baseballmeccsén 15 ezer szurkoló kapott a vuvuzelához hasonló kürtöt, hogy ezzel teremtsenek vb-hangulatot.

Az amerikaiak sem akarnak lemaradni a legújabb szurkolói trendről, a dél-afrikai focivébé hangulatát befolyásoló vuvuzela-fújásról. Miamiban 15 ezer kürtöt osztottak ki a szombati Florida Marlins-Tampa Bay Rays baseballmeccsre érkező szurkolóknak. A hangszer feleakkora, mint amit Dél-Afrikában fújnak a szurkolók, de nagyon hasonlít hozzá.

A csapatnál azt tervezik, hogy a szezon hátralevő részében kolompokat, dobokat, szambasípokat és kereplőket osztogatnak majd a szurkolóknak. "Remélem, jó lesz, és olyan hangulatot tudunk csinálni, amilyen a világbajnokságon van. Az ottani szurkolók az egész meccs alatt zenélnek, olyan, mintha külön koreográfiájuk lenne. Fantasztikus!" - mondja Sean Rodriguez, a Marlins játékosa.

A vuvuzela a tavalyi Konföderációs Kupán tűnt fel először, már akkor is rengetegen panaszkodtak rá, de a FIFA nem hajlandó betiltani. Az idei vb alatt is volt szó róla, hogy kitiltják a stadionokból, de most sem fogják.