Csak a győzelem segít Spanyolországon

2010.06.25. 18:34
A H csoportban a most első Chile, a második Spanyolország és a harmadik Svájc is kieshet még, de csoportelső is lehet bármelyik. Az utolsó helyezett, most nulla pontos Honduras is továbbjuthat. Bárki is megy tovább, nem lesz könnyű dolga, mert ellenfele Brazília vagy Portugália lehet.

Állás az utolsó forduló előtt: Chile 6 pont (2-0), Spanyolország 3 pont (2-1), Svájc 3 pont (1-1), Honduras 0 pont (0-3).

A kieséses szakasz előtti utolsó két találkozót rendezik este, a spanyolok gyenge kezdése miatt a H csoport lett az egyik legizgalmasabb az összes közül.

Chile 6 ponttal, kapott gól nélkül áll az élen, de a legkeményebb ellenféllel, a spanyolokkal most fognak csak játszani. Svájc az utolsó helyen álló, eddig gólt sem rúgó Hondurasszal játszik, ha nagyon kikap, még az is előfordulhat, hogy a hondurasiak jutnak tovább. Aki első lesz, Portugáliával játszik a nyolcaddöntőben, a második Brazíliával.

Jós: A spanyolok rossz taktikával, de nyernek

A spanyol válogatott borzasztóan kezdett a svájciak ellen, akik szerencsével ugyan, de 1-0-ra győzni tudtak Vicente del Bosque csapata ellen.

Honduras ellen már jobban játszottak, a győzelemmel megmaradt az esélyük a továbbjutásra, de ha biztosra akarnak menni, nyerniük kell Chile ellen.

Döntetlennel csak akkor juthatnak tovább, ha Svájc kikap Hondurastól. A chileieknek egy döntetlen is elég lenne a csoportelsőséghez, de a támadó felfogásban játszó csapattól nem várható, hogy beállnak védekezni.

Jós: Döntetlen lesz, pedig olyan nincs

Svájc a második meccsen kikapott Chilétől, így Ottmar Hitzfeld csapatának is nyernie kellene Honduras ellen, de ha a spanyolok is győznek, akkor a gólarány sem mindegy nekik, kettővel többet kéne rúgniuk, mint ellenfelük.

Ha Chile veri a spanyolokat, akkor egy döntetlen is elég lehet a továbbjutáshoz, de ebben az esetben csak másodikként mehetnek a nyolcaddöntőbe. Honduras is továbbjuthat még, de rossz gólaránya miatt nagyon meg kellene verniük Svájcot, és a spanyoloknak mindenképpen ki kellene kapniuk Chilétől.

A svájci csapatban a sérült Senderos marad ki, Hondurasnál nincs hiányzó. A spanyoloknál ugyanaz a kezdő várható, mint az előző meccsen, Chilénél a sárga laposok miatt változhat a kezdőcsapat.

"Tudjuk, hogy Chilének egy döntetlen is elég, de nem hinném, hogy beállnak majd védekezni. Magabiztosak vagyunk" - mondta Torres, a spanyolok sérülésből visszatért csatára.

"Megpróbáljuk majd felvenni a tempót a spanyolok ellen, mert szerintem ez a legjobb mód arra, hogy legyőzzük őket. Még nem jutottunk tovább." - nyilatkozta Marcelo Bielsa, Chile szövetségi kapitánya.

"A torna előtt azt mondtuk, nyernünk kell Honduras ellen, hogy a legjobb 16 közé jussunk. Tényleg ez a helyzet" - mondta Benjamin Huggel, svájci középpályás.

"Támadni, támadni, támadni. Okosnak kell lennünk. Svájc jó csapat, és a továbbjutásért harcolnak. Reméljük, Chile megveri Spanyolországot" - nyilatkozta Amado Guevara, hondurasi csapatkapitány.

A Chile-Spanyolország meccset a pretoriai Loftus Versfeld stadionban rendezik, a játékvezető a mexikói Rodriguez lesz. A Svájc-Honduras találkozó a blomfonteini Free State stadionban lesz, a meccset az argentin Baldassi vezeti.  • Tippek
  • Hírek