Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Ausztrália elveszi a németek veretlenségét?

2010.06.13. 16:24
A német válogatott tétmeccsen a 2008-as Eb-döntőben kapott ki utoljára, Ausztrália még sosem nyert európai csapat ellen vb-n. A két csapat öt éve hétgólos meccset játszott egymással, ennek ellenére mindkét edző az ellenfél védelmét dicséri.

A D csoport második meccsén a háromszoros világbajnok németek a második tornájára kijutó Ausztráliával játszanak. Joachim Löw kapitány az ausztrálok védelmét dícséri, Lucas Neill egy gépezethez hasonlítja a németeket. A csoportban Szerbia és Ghána szerepel még, aki ma este nyer, hatalmas lépést tesz a továbbjutás felé.

A két csapat eddig egyszer találkozott egymással vb-n: 36 éve, csoportmeccsen az akkor világbajnok németek simán nyertek 3:0-ra. Öt évvel ezelőtt a Konföderációs Kupán is egy csoportba kerültek, akkor látványos, gólgazdag meccsen megint csak a németek nyertek,  4:3-ra.

Mindkét válogatott simán jutott ki selejtezőcsoportjából, ráadásul egyikük sem kapott ki. A németek utoljára a 2008-as Eb döntőjében a spanyolok ellen veszítettek, azóta tíz tétmeccsen veretlenek. Ausztrália eddig négyszer játszott európai csapat ellen a vb-n, a mérleg: 3 vereség, 1 döntetlen.

Talán kapusposzton lesz a legérdekesebb a párharc, hiszen a 24 éves Manuel Neuer mindössze öt meccsen védett eddig a válogatottban, Gera csapattársa, a Fulhames Mark Schwarzer pedig 75-ször szerepelt az ausztráloknál, emellett ő védett legtöbbször nem angolként a Premier Leagueben.

Támadókban a németek számítanak erősebbnek, annak ellenére, hogy Ballack nem lesz a csapatban, a legutóbbi két vb-n összesen tíz gólt szerző Klose és a válogatottban kifejezetten jól teljesítő Lukas Podolski is kezdeni fog.

A németek 1934 óta nem indultak ilyen fiatal csapattal, az átlagéletkor kevesebb mint 26 év.

"Nyerni akarunk, támadni fogunk, megpróbáljuk nyomás alatt tartani őket, de nem lesz egyszerű dolgunk, mert az ausztrál csapat nagyon jól szervezett. Minden labdáért keményen harcolnak, nehéz ellenük játszani" - mondta a német válogatottat 2006 óta irányító Joachim Löw.

"A németek jobbak nálunk, ez a világ legszívósabb csapata, úgy védekeznek, mint egy gépezet. Nagyon nehéz lesz ellenük jó eredményt elérni" - nyilatkozta Lucas Neill, az ausztrálok szövetségi kapitánya.

A 20:30-tól kezdődő meccset a mexikói Rodriguez vezeti, a helyszín a durbani Durban stadion.