Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Buffon nélkül kéne nyerni az olaszoknak

2010.06.20. 12:52
Az olaszok rendszerint szenvednek a vb csoportkörében, első meccsük után most is csak egy pontjuk van, de annak ellenére egyértelmű esélyesek az új-zélandiak ellen, hogy a sérült Buffon egészen biztosan nem védhet a meccsen.

Olaszország még negyedóráig sem játszott jól Paraguay ellen az F-csoport nyitómeccsén, ráadásul a válogatott legbiztosabb pontjának mondható Buffon kapus lesérült, nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Új-Zéland a 93. percben tudott egyenlíteni az egész végig jobban játszó Szlovákia ellen. Mivel az első két meccsen két döntetlen volt, ebben a csoportban még mindenki egyformán esélyes a továbbjutásra.

Jós: ITA - NZL

A két csapat eddig egyszer találkozott egymással, a tavaly júniusi meccsen az új-zélandiak háromszor is vezettek, mégsem tudtak nyerni, a vége 4-3 lett az olaszoknak.

Az olaszoknál a legbiztosabb ponton lesz hiányzó, Buffon helyett a paraguay-i meccs második félidejében védő Marchetti kezd majd.

A Cagliari kapusa, Federico Marchetti hatszoros válogatott, huszonhét évesen már megvan a kellő rutinja, de ilyen fontos meccsen még nyilván nem védett.

Richard Herbert, az új-zélandi kapitány Tim Brownt lesz kénytelen kihagyni a kezdőből.

"Az új-zélandiak nagyon erős fizikumúak. Játszottunk velük tavaly egy barátságos meccset, jók a levegőben és pontrúgásokból is veszélyesek, ezért nekünk a földön kell tartanunk a labdát. Döntetlenre vagy vereségre gondolni sem akarunk" - nyilatkozta Chiellini, az olaszok védője.

"Ha megverjük Olaszországot, minden megváltozik, és mi pontosan ezt fogjuk megpróbálni" - mondta Rory Fallon, új-zélandi csatár.

A meccset 16 órakor rendezik a neulspruit-i Mbombela stadionban, a játékvezető a guatemalai Carlos Batres lesz.

Új-Zéland legutóbbi szereplésekor, 1982-ben nulla ponttal esett, ennél most már biztosan jobban szerepel.