Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Ronaldo nem tett semmit, nem is létezett

2010.06.30. 15:50 Módosítva: 2010.06.30. 16:00
A portugál sajtó az erőtlen csatárt, és a rosszul cserélő szövetségi kapitányt okolja a kiesésért.

A szövetségi kapitány Carlos Queiroz hibás döntésével, és a sztárcsatár Cristiano Ronaldo erőtlen játékával magyarázták a portugál lapok a válogatott nyolcaddöntős kiesését, de méltatták Eduardót, aki nagyszerűen védett.

„Queiroz hibája után bukott el Portugália” - tette címlapra a Diario de Noticias, a Publico azon morfondírozott: „Mit tettünk, hogy ezt érdemeltük?”

A Correio da Manha szerint „Hugo Almeida 59. percben történt, hibás elképzelésből fakadó lecserélése nyitotta meg az utat a kiesés felé, de hozzájárult a búcsúhoz az is, hogy Cristiano Ronaldo egyik legrosszabb játékát produkálta a válogatottban”.

Nem kíméli a Real Madrid csatárát a Publico sem, amely szerint „Ronaldo mellett elment a világbajnokság. Mourinho már korábban megmondta, hogy még a szélvészgyors Ronaldóval sem nyer Portugália vb-aranyat. A csatár azonban még egy tengeri körutazás sebességét sem érte el.”

A DN értékelése szerint „Ronaldo szinte nem is létezett, a válogatottat egy ambíció nélküli edző irányította. Quieroz csapata addig jutott, ameddig megérdemelte, a jobb válogatott győzött, megérdemelten”.

Az A Bola című sportlap szerint a válogatott csapatkapitánya anélkül távozott a világbajnokságról, hogy bármi emlékezeteset is tett volna.

C. Ronaldónak 3 emlékezetes pillanata volt

Cristiano Ronaldo a csapatban a harmadik legtöbb métert futotta, de ennek nagy részét labda nélkül, üresben. A portugáloktól ő lőtt a legtöbbet kapura, a négyből kétszer, azaz legtöbbször ő találta el a kaput, ezekből gól, gólhelyzet nem lett. Sokat reklamált a játékvezetőnél, akinél az első félóra után szakadt el a cérna, bármit is tettek ezután a Real zsenijével, nem fújt.

A második félidőben a nevét is alig lehetett említeni, a szélre kihúzódva ritkán lehetett megjátszani, nem ment a labdákért.Három emlékezetes pillanata volt: az első félidőben egy jó szabadrúgását Casillas csak másodszorra fogta, majd három spanyol védő között reménytelenül vergődő Hugo Almeida elé akart passzolni, a mozdulat szép volt, az eredmény nulla; illetve amikor lefelé menet a kamera felé köpött.