Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Sneijder három kamuval lehet gólkirály

2010.07.08. 15:05
A holland válogatottal világbajnoki döntőre készülő csatár a spanyol Villával holtversenyben áll a góllövőlista élén, gólkirály is lehet. A japán kapus bevédte a lövését, Melo öngólját neki adták, az Uruguay elleni megpattant.

A holland Sneijder egész évben kiváló formában játszott, olasz bajnokságot, kupát és BL-t nyert az Interrel, ha a világbajnokságot is megnyerik, és még gólkirály is lesz, rekordot dönt, ilyet egy szezon alatt még senki sem ért el. Hat vb-meccsén öt gólt lőtt, ennyi csak a spanyol David Villának van.

A döntőt egymással játssza a két csapat, mindketten versenyben vannak még a gólkirályságért. Sneijder öt góljából háromnál is szerencséje volt.

Gól: Hollandia - Japán 1:0

A japánok elleni csoportmeccsen távolról lőtt, ha a japán kapus nem nézi el az amúgy remek lövést, védhette volna.

Gól: Hollandia - Szlovákia 2:0

A szlovákok ellen nem volt nehéz dolga, a kapus nem ért vissza, Kuyt labdáját csak be kellett passzolnia az üres kapuba.

Hollandia - Brazília gólösszefoglaló 2-1

A brazilok ellen mindkét gólt ő szerezte, az elsőt egy szabadrúgásból. Ugyan tisztán láthatóan Felipe Melo fején még irányt is változtatott a labda, a gólt a FIFA mégis Sneijdernek adta. A második egy szöglet után született, közelről fejelt a kapuba.

Gól: Uruguay - Hollandia 1-2

Az elődöntőben lőtt gólja előtt két uruguay-i játékos is beleért a labdába, ráadásul Van Persie lesen állt.