Sára, Márió
2 °C
6 °C

Spanyolországnak több Messije is van

2010.07.07. 16:47
Kapcsolódók (9)
A nemzetközi focit hosszú évek óta uraló spanyol válogatott eddig hozta az eredményeket, de játéka akadozott, hiányzott az igazán jó forma. A németek ezzel szemben hetek óta a csúcson vannak, kreatívak, lendületesek, kiverték az angolokat és az argentinokat is.

Németország-Spanyolországgal játszik a dél-afrikai világbajnokság második elődöntőjében, aki nyer, Hollandiával döntőzik. Minden idők második legfiatalabb német válogatottja a kieséses szakaszt csúcsformában játszotta végig, az angolokat és az argentinokat is kiejtették, nyolc gólt rúgtak és csak egyet kaptak.

Ha Joachim Löw csapata tartani tudja a formáját, könnyen lehet, hogy a spanyolokat is megverik. Spanyolország 2007-től mindössze kétszer kapott ki, két éve pont a németek ellen nyerték meg az Eb-t.

Spanyolország útja az elődöntőig

A németek csoportelsőként mentek a legjobb 16 közé, Ghánát, Ausztráliát és Szerbiát előzték meg. A nyolcaddöntőben az angolokkal játszottak, és ugyan Larrionda bíró hatalmasat hibázott Lampard nem nem adott góljánál, de a németek összességében meggyőző játékkal nyertek 4-1-re.

A negyeddöntőben aztán az argentinokat alázták 4-0-ra, Maradona csapatának komoly esélye nem volt. A spanyolok is elsők lettek csoportjukban, Chilét, Svájcot és Hondurast előzték meg. A nyolcaddöntőben Portugáliát verték 1-0-ra, végig uralták a játékot. A Paraguay elleni negyeddöntőn kis szerencse is kellett a négy közé jutáshoz, a csapat itt sem volt túl meggyőző, de az eredmény megint jött.

Németország útja az elődöntőig

Világbajnokságon eddig egyszer találkoztak egymással, az 1994-es csoportmeccsen 1-1 lett.

A spanyoloknál Raul Albiol még mindig sérült, Fabregas mindenképpen ott akar lenni, az ugyancsak sérülésével és gyenge formájával szenvedő Torres pedig biztosan ott lesz a kezdőben, del Bosque kitart mellette. Lap miatt senki sincs eltiltva, és mivel a döntőre törlik a sárgákat, csak az hagyja majd ki a hollandok elleni meccset, aki pirosat kap.

A németeknél az ausztrálok ellen gólt is szerző Cacau sérült, az eddig a világbajnokság egyik nagy felfedezettjének számító, fiatal Thomas Müller pedig sárga lapok miatt nem játszhat. Nem tudni még, ki kezd helyette, Kroosnak vagy Trochowskinak van esélye.

"A spanyolok csodálatosan játszanak. Nem egy, hanem több Messijük van, és sokkal kevesebbet hibáznak, mint az angolok vagy az argentinok. Hibára kell kényszerítenünk őket" - nyilatkozta Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

"Ez lesz a spanyol labdarúgás történetének legfontosabb mérkőzése, még a 2008-as Eb-döntőnél is fontosabb" - nyilatkozta Vicente del Bosque, spanyol kapitány, aki még nem tudott örülni egyzser sem csapata játékának.

A meccset 20:30-tól a durbani Moses Mabhida stadionban rendezik, az Index élőben közvetíti, a játékvezető a magyar Kassai Viktor lesz.