Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Spanyolország először lehet vb-elődöntős

2010.07.03. 18:54
Paraguay Spanyolországgal játszik az utolsó negyeddöntőn, Xaviék az egyértelmű esélyesek, de eddigi meccseiken nem voltak elég meggyőzőek. Ha a védekezésre építő dél-amerikaiak fegyelmezettek maradnak, nehéz lesz a spanyoloknak. Aki továbbjut, a németekkel játszik.

Paraguay-Spanyolország találkozóval ér véget a dél-afrikai világbajnokság negyeddöntős szakasza, az eddigi legnagyobb meglepetés lenne, ha a sokkal esélyesebbnek tartott spanyolok kiesnének.

Paraguay még sosem volt a legjobb nyolc között, del Bosque válogatottjától pedig világbajnoki címet várnak, bár a spanyolok még egyszer sem jutottak elődöntőbe. (1950-ben a legjobb négybe kerültek, de azon a tornán csak csoportmeccseket rendeztek, egyenes kiesés nem volt.)

 
Paraguay - Spanyolország

Paraguay az olaszokkal és Új-Zélanddal játszott döntetlent, Szlovákiát megverte, a nyolcaddöntőben Japán ellen tizenegyesekkel ment tovább a negyeddöntőbe, ami először sikerült neki.

A spanyolok borzasztóan kezdtek Svájc ellen, aztán jött két győzelem, ez elég volt a csoportelsőséghez, a negyeddöntőben Portugáliát verték 1-0-ra. Legutóbb 1950-ben voltak ott a négy között, de akkor még nem a mostani, kieséses rendszer szerint játszották a világbajnoki meccseket.

A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, ebből kettő világbajnoki meccs volt, 1998-ban döntetlent játszottak, négy évvel később a spanyolok nyertek 3-1-re.

A paraguayaknál nincs sérült, a sárga lapokra Verának, Santa Cruznak és Riverosnak kell figyelnie. A spanyoloknál Raul Albiol sérülés miatt nem fog játszani, a lapok miatt egyedül Xabi Alonso aggódhat.

"Alig várjuk a meccset, eddig is jó teljesítményt nyújtottunk, de most még jobban kell játszanunk" - mondta Nelson Valdez paraguayi csatár.

"Ostobaság lenne lebecsülni Paraguayt. Nagyon tiszteljük őket, fantasztikus, hogy idáig eljutottak, egy nagyon erős Japánt is megvertek" - nyilatkozta Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya.

A meccset 20:30-tól rendezik a johannesburgi Ellis Parkban, a játékvezető a guatemalai Batres lesz. Aki győz, Németországgal játszik a fináléért.