Klaudia
-4 °C
2 °C

Suárez kezezett, de miért lenne ez csalás?

2010.07.03. 14:59
Az uruguayi csatárt az automatikus egy helyett több meccsre is eltilthatja a FIFA, ha így lesz, véget ért neki a torna. Ghána szerint igazságtalanság történt.

A FIFA azon gondolkozik, hogy a szokásos egy helyett több meccsre tiltja el a Ghána ellen a gólvonalon kezező uruguayi Luis Suarezt. A csatár szándékosan ütötte ki a hálóba tartó labdát, mert így csapata esélyt kapott a túlélésre a negyeddöntő 121. percében.

Kiállították, de Asamoah Gyan lécre rúgta a büntetőt, majd Uruguay tizenegyesekkel továbbjutott.

"Nem tehettem mást, most már azt mondom, megérte" - nyilatkozta sportszerűtlensége után Suarez, aki a Hollandia elleni elődöntőben biztosan nem léphet pályára.

 
Uruguay-Ghána 1−1 (tizenegyesekkel: 4−2) összefoglaló

"Gratulálok Uruguaynak, de ami történt, az a sport igazságtalansága" - mondta Milovan Rajevac, Ghána szövetségi kapitánya.

A FIFA előbb megvizsgálja a hivatalos jelentést, és csak azután dönt arról, hogy esetleg a kötelező egymeccses eltiltásnál többet is kiszab. A szervezet szóvivője, Pekka Odriozola szombaton azt mondta: egyelőre bizonytalan, hogy a fegyelmi testület mikor foglalkozik az üggyel.

 
Uruguay - Ghána 11-esek

Suárez a mexikóiak ellen győztes gólt szerzett, a dél-korea elleni nyolcaddöntőben pedig csapata mindkét gólját ő rúgta. Ha két meccsre tiltják el, a döntőn vagy a bronzmeccsen sem szerepelhet, neki véget ért a világbajnokság.

"Igen, Suárez kezezett, de miért lenne ez csalás? Úgy vélem, ösztönös mozdulattal ütött bele a labdába, de azt nem tudhatta, hogy aztán Ghána elhibázza a 11-est, és mi megkapjuk az esélyt, hogy a büntetőkkel nyerjünk. Suárez bűnhődött, kiállították, a következő meccsünkön biztosan nem játszhat" - védte meg futballistáját Oscar Tabarez uruguayi szövetségi kapitány.