Zoltán
-4 °C
9 °C

Szabályos gólt vettek el a kieső olaszoktól?

2010.06.25. 12:36 Módosítva: 2010.06.25. 12:37
Egy számítógépes animáció szerint Olaszország 0-1-nél szabályos gólt lőtt Szlovákiának, de a játékvezető nem látta bent Fabio Quagliarella lövését. A videó nem hivatalos, az olasz szövetség nem tiltakozik a FIFA-nál.

Egy videóanimációval az olaszok bizonyítva látják, hogy egy szabályos góljukat nem adta meg Howard Webb játékvezető a Szlovákia elleni, kiesést jelentő vesztes meccsen.

Martin Skrtel 1-0-s szlovák vezetésnél a gólvonalon állva blokkolta Fabio Quagliarella kapuba tartó lövését, miután a szlovák kapus aláfutott egy beadásnak. A rendezőknek nem volt kamerájuk a másik oldalon, szabad szemmel nehéz megállapítani, a Napoli-csatár lövése áthaladt-e teljes terjedelmével a gólvonalon, mert Skrtel takarja a labdát.

A videót nem hivatalos szerv, hanem szurkolók készítették, az olasz szövetség nem tiltakozik a FIFA-nál a videóra hivatkozva. A televíziós visszajátszások, a moviola már korábban is okozott botrányt Olaszországban, a Juventus bukott vezetőjét, Luciano Moggit vádolták azzal, hogy a visszajátszások manipulálásával befolyásolta a közvéleményt néhány véleményes ítélet után.

 
Szlovákia-Olaszország 3–2 - összefoglaló

Szlovákia az utolsó csoportmeccsen 3-2-re verte Olaszországot, és továbbjutott. A címvédő a világbajnokság leggyengébb csoportjának utolsó helyén végzett, egyetlen ellenfelét sem tudta legyőzni. (Skrtel mozdulata az összefoglalóban 4:30-tól látható.)