Piroska
-2 °C
5 °C

Szétrúgták a holland csereember állát

2010.07.07. 10:40
Demy de Zeeuw tudta folytatni a játékot, miután Martin Cacares fejbe rúgta, de a szünetben cserét kért, kórházba vitték.

A dél-afrikai világbajnokság első elődöntőjének 29. percében a holland kaputól 17 méterre ollózni akaró Martin Cecares Demy de Zeeuw-öt találta arcon. A holland a rúgás után rosszul ért földet, az orvos szerint néhány pillanatra elveszítette az eszméletét is, ezért tört ki kisebb lökdösődés a játékosok között.

De Zeeuw gyorsan magához tért, folytatta a játékot, de a szünet után már nem jött vissza, kórházba vitték és megvizsgálták, eltört-e az állkapcsa. A holland csapat szóvivője elmondta, a játékos néhány foga meglazult, kiengedték, még éjszaka csatlakozott ünneplő társaihoz.

Uruguay - Hollandia 2-3 összefoglaló

 Az Ajax 27 éves belső középpályása Bert van Marwijk szövetségi kapitány szerint is jól van, de a beszéd is fájdalmat okoz neki. De Zeeuw elődöntőben csak azért játszhatott, mert Nigel de Jong eltiltását töltötte. Cacarest senki sem hibáztatta, szándékosságról szó sem lehetett.

Hollandia izgalmas meccsen 3-2-re verte Uruguay-t, és bejutott a világbajnokság döntőjébe, ahol vasárnap a német-spanyol párharc győztese lesz az ellenfele, a meccset 20.30-tól az Index élőben adja.