Ármin, Pálma
9 °C
28 °C

Az elődöntőig nincs jobb Németországnál

2010.07.06. 16:11
Három európai és egy dél-amerikai jutott a négy közé a világbajnokságon. A hollandok a brazilokat is kiverték, Uruguay a torna meglepetése, a leglátványosabb, legbátrabb focit játszó németek az angolokat és az argentinokat ejtették ki. A két éve Eb-győztes spanyolok nem meggyőzőek, de ott vannak a négyben.

Uruguay-Hollandia és Németország-Spanyolország-meccset rendeznek a dél-afrikai világbajnokság keddi és szerdai elődöntőjében.

A kieséses szakaszban mutatott forma alapján a németek verhetetlennek tűnnek, a hollandok legutóbb a brazilok ellen tudtak fordítani, a nagy múltú, kétszeres világbajnok Uruguaytól már az elődöntőbe jutás is hatalmas meglepetés, a spanyolok eddig nem úgy játszanak, ahogy azt várták.

Hollandia az E-csoportból kilenc ponttal, veretlenül jutott a negyeddöntőbe. Dániát némi mázlival verték, a Japánok elleni győzelemhez egy hatalmas kapushiba kellett, Kamerun ellen már biztos továbbjutóként is hozták a győzelmet.

A nyolcaddöntőben unalmas meccsen verték 2-1-re Szlovákiát, ami akár többet is kihozhatott volna a végére, ha jobban ki tudja használni a helyzeteit.

A negyeddöntőben jöttek a brazilok, Sneijderéknek sikerült a második félidőben fordítani, ezzel jutottak a legjobb négy közé.

Gól: Hollandia - Brazília 2-1

A dél-amerikai selejtezőcsoportból pótsejeltezővel továbbjutó Uruguay-tól már az is meglepetés volt, hogy az A csoportból első helyen jutott a 16 közé.

A szétesett franciákkal 0-0-s döntetlent játszottak, a házigazda Dél-Afrikát 3-0-ra verték, Mexikó ellen is nyertek. Hét ponttal és kapott gól nélkül jutottak a nyolcaddöntőbe, ahol Suárez két góljával Dél-Koreát ejtették ki.

A negyeddöntőben Ghána ellen a torna egyik legjobb meccsén 1-1-es hosszabbítás után tizenegyesekkel sikerült továbbjutniuk, hatalmas szerencse is kellett hozzá és mindenek előtt Luis Suarez kezezése.

Gól: Uruguay - Dél-Korea 2-1

Minden idők második legfiatalabb német válogatottjára lehet mondani, hogy a világbajnokság legjobb formában játszó csapata, fáradtságnak nyoma sincs, lendületes, lelkes, kreatív és jól szervezett.

A D-csoportból hat ponttal, első helyen jutottak tovább, Ausztráliát 4-0-ra verték, aztán jött egy Szerbia elleni 1-0-ás vereség, majd Ghánát győzték le 1-0-ra. A nyolcaddöntőben az angol válogatottat ütötték ki, és alázták meg 4-1-el, a negyeddöntőben ugyanezt tették Argentínával, Messiék még gólt sem tudtak rúgni.

Gól: Németország-Ghána 1-0

A spanyolok rosszul kezdték a H-csoportban, keretük erős, de egyik meccsükön sem voltak meggyőzőek.

Svájctól kikaptak, aztán jött két győzelem Honduras és Chile ellen, csoportelsőként mentek tovább. A nyolcaddöntőben Portugáliát verték 1-0-ra, a Paraguay elleni negyeddöntőben még a kihagyott tizenegyes is belefért, David Villa 5. gólját lőtte a tornán, Vicente del Bosque csapata a négy közé jutott.

Gól: Spanyolország - Chile 2:0

Az Uruguay-Hollandia meccset kedden 20:30-tól, a Németország-Spanyolországot szerdán 20:30-tól rendezik, a vesztesek szombaton a bronzéremért, a győztesek vasárnap a világbajnoki címért játszanak; az összes mérkőzés élőben látható az Indexen.