Zoltán
-4 °C
9 °C

Vb-csúcs: három fivér a hondurasi keretben

2010.06.16. 12:22
Wilson és Johnny mellé egy sérült futballista helyére hívtak be kedden Jerry Palaciost. Negyedik futballista testvérüket nem válogatták be, ötödik, legfiatalabb fivérüket tavaly temették el.

Világbajnoki rekordot állított fel a hondurasi válogatott, amikor a sérült Cesar de Leon helyére behívta Jerry Palaciost, a már a keretben lévő Wilson és Johnny Palacios mellé.

Világbajnokságon még nem volt három fivér egy csapatban, negyedik, legidősebb testvérüket, a 14-szeres válogatott, 29 éves Milton Palaciost viszont kihagyta a kapitány.

A kínai Hangzhou Greentown csatára, Jerry 28, a hondurasi Olimpia védője, Johnny 23, az angol Tottenham középpályása, Wilson 25 éves.

Ötödik fiútestvérüket 2007 őszén, 15 évesen szüleik otthonából rabolták el fegyveresek, a többiek összedobták a 150 ezer dolláros váltságdíjat, de Edwint nem engedték szabadon. Holttestét jó másfél évvel később, 2009 májusábán találták meg, a család egy éve temette el.

Wilson elismert játékos, 2008 januárjában került kölcsönbe a Birmingham Cityhez, mindössze hét meccs után leigazolta a Wigan. Egy szezont töltött itt, tavaly nyáron szerződött a Tottenhamhez. Hetvenszeres válogatott, Jerry 11-szer, Johnny hatszor szerepelt a nemzeti csapatban.

Első meccsüket szerda délután Chíle ellen játsszák, Wilson biztosan, Johnny várhatóan pályára lép.