Kornélia
1 °C
14 °C

Vedd már le azt a dzsekit, az anyádat!

2010.06.16. 16:40
Maradona megszólta az újságíró dzsekijét, még térdre is ereszkedett. Újra róla szólt minden az argentinoknál.

Maradona folytatja a vb-show-t, a vicces edzésgyakorlat, a szabadrúgások, a fanatikus gólünneplés után az argentinok második meccse előtt is magára vonta a figyelmet.

Csapata keddi edzésének végén már mindenki az öltözőbe ment, amikor Maradona váratlanul visszafordult, féltérdre ereszkedett az újságírók előtt, és azt mondta: "Vedd már le ezt a dzsekit, az anyádat!"

A humort csak az argentin sajtó tagjai értették, Maradona már a korábbi edzéseken is cikizte színes kabátja miatt az újságírót, akit azonnal megrohantak a riporterek, és arról faggatták, mi baja vele Maradonának. Sokat érdekeset persze nem tudott mondani.

Csütörtökön Argentína Dél-Koreával játszik, Maradona ehhez is szolgált egy jó sztorival: az 1986-os vb-n épp a mostani koreai szövetségi kapitány, Huh Dzsung Mu fogta őt a két csapat meccsén. "Hogyne emlékeznék Huhra - mondta Maradona. - Korea nem futballozott, taekwondózott aznap."

A győztes Nigéria elleni meccshez képest egy helyen változtat a kapitány, Juan Verón kissé meghúzódott, a helyét Maxi Rodriguez veheti át. Néhány argentin újság Veron és Maradona párbeszédénél is épp ott volt.

"Diego, én játszani akarok, nem azért jöttem, hogy a padon üljek! - szólt Verón, mire az edző: "Fiam, nekem egészen a világbajnokság végéig van rád szükségem, nem csak egy meccsre!"

Az Argentína-Dél-Korea csütörtök kora délután fél kettőkor kezdődik.