Dunga: Ez elfogadhatatlan futball volt

2010.06.21. 11:09
A bíró nem büntette meg kellőképpen a durva elefántcsonpartiakat, jelentette ki a brazil kapitány. Az afrikai csapat vezetője is panaszkodott a francia Lannoyra.

Elefántcsontpartot 3-1-re verte és továbbjutott a brazil válogatott, a szövetségi kapitány inkább a francia Lannoy bíráskodását hozta szóba. "A fizikumot előtérbe helyező mérkőzés volt, sok szabálytalansággal. Azoknak, akik szeretik a futballt, igyekszünk mindig magas színvonalon teljesíteni, de a szép játéknak csak akkor van értelme, ha egyúttal kontroll alatt is tartjuk a mérkőzést."

"Különbséget kell tenni a szép, erőteljes futball és az elfogadhatatlan között. Ha a bíró nem büntet meg bizonyos dolgokat, az nem jó, márpedig ez történt. Kaká kiállítása teljességgel jogtalan volt. Az első sárga lapjánál például vele szabálytalankodtak, mégis őt figyelmeztették. Vagyis: aki elkövette a szabálytalanságot, nem kapott sárga lapot, aki pedig elszenvedte, kapott."

"Többet futballoztunk ellenfelünknél, mégis mi gyűjtöttünk be több figyelmeztetést. Azon gondolkodom, mit kellene tenni ahhoz, hogy ez ne forduljon elő. Mindig azt kérem a játékosaimtól, hogy keményen, de minőségi futballt bemutatva játszanak. Nem követhetnek el szabálytalanságokat és nem reklamálhatnak, végig a játékra kell összpontosítaniuk."

Brazília-Elefántcsontpart 3–1 - összefoglaló

Sven-Göran Eriksson szerint csapata jól, szervezetten játszott, de elkövetett egy-két hibát, amit a brazilok kihasználtak.

"Három-egynél azt gondoltam, vissza tudunk kapaszkodni, de nem jött össze egy újabb gól. Ami a brazilok második találatát illeti, nem volt esélyünk. Luis Fabiano kézzel segített, amit a bíró nem vett észre. Nem lett volna szabad megadni. A brazilok kétgólos vezetése után a támadásra helyeztük a hangsúlyt, emiatt kinyíltunk. Sajnálom, hogy elvesztettük ezt a mérkőzést."

Kaká életében először kapott piros lapot, az első hírek szerint Elano lába eltört egy brutális belépő után, de sérülése állítólag mégsem olyan súlyos, valószínűleg játszhat a következő meccsen.

Elefántcsontpart még továbbjuthat, ehhez nyernie kell utolsó csoportmeccsén Észak-Korea ellen, és bízni a brazilokban, hogy megverik a portugálokat.  • Hírek
  • Bankszámla