Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Halott társának üzent góljával Iniesta

2010.07.12. 00:20
Spanyolország története legnagyobb sikerét érte el, a világbajnoki döntő hosszabbításában Iniesta góljával megverte a hollandokat.

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében győztes spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque így értékelt.

"Nagyon nehezen kiharcolt győzelem volt, de fantasztikus játékosaink vannak. Szerezhettünk volna egy vagy több gólt is. A sikert nagyon megérdemeltük, nagyon boldog vagyok."

Del Bosque az olasz Marcello Lippi után a második olyan kapitány, aki Bajnokok Ligája-győzelem után válogatottal is a legjobb lett.

A győztes gólt szerző Andrés Iniesta ennyit mondott: „Hihetetlen, felfoghatatlan, egyszerűen nem találok szavakat. Ezt ki fogjuk élvezni, hiszen nagyon sok energiát öltünk ebbe a sikerbe. Üdvözlöm a családomat és köszönöm a buzdítást egész Spanyolországnak."

Iniesta az Espanyol tavaly, 26 évesen szívinfarktusban meghalt játékosának, Dani Jarque-nak üzent, mikor gólja után levetette a mezét. "Örökre velünk leszel!"

Iniesta üzenete

Bert van Marwijk, a vesztes hollandok szövetségi kapitánya: "Nagyon csalódottak vagyunk. Annyira közel voltunk a sikerhez, nyerhettünk volna. Általában nem stílusunk brutális belépőkkel operálni, de ez egy döntő volt és mindkét oldalon akadtak kemény szabálytalanságok. Az ember azért játszik, hogy győzzön, ebben sok az érzelem is. Szívesen nyertünk volna csúnya futballal is. Spanyolország a legjobb, a legjobb csapat győzött."