Kornélia
1 °C
14 °C

A francia államtitkár még a csapatnál is drágább

2010.06.16. 14:23

Még a csapatnál is drágább szállást kért magának Franciaország sportügyekért felelős államtitkára, aki korábban kifogásolta, hogy a labdarúgó-válogatott egy fényűző luxuskomplexumban lakik Dél-Afrikában a világbajnokság alatt.

A Kékek főhadiszállása Knysnában, az Indiai-óceán partján elterülő Pezula ötcsillagos szállodában található, amely "Afrika legfényűzőbb hotelkomplexumaként" hirdeti magát, 589 eurós lakosztályokkal.

Rama Yade múlt hétfőn közölte: ő nem azt a hotelt választotta volna, és ha az eredmények nem elégítik ki a várakozásokat, a szövetségnek és az illetékeseknek magyarázattal kell szolgálniuk.
A szókimondásáról ismert, 33 éves politikusról azonban kiderült, hogy magának egy ötcsillagos szálloda lakosztályát bérelte ki, napi 667 euróért. Miután kipattant a botrány, Yade megpróbálta törölni a foglalást, de a minisztérium már kifizette a tetemes összeget. Az államtitkár végül előbb a francia konzulátuson, majd egy 120 eurós vendégszobában húzta meg magát, ennek ellenére a stábjával együtt összesen 45 ezer euróba kerül a kinn tartózkodása.
Felettébb valószínűtlen, hogy Yade ott lesz a franciák hátralévő meccsein, ráadásul a válogatott már lemondta a vele szervezett közös programokat.