Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Beckenbauer: A sokszínűség a német-siker titka

2010.07.05. 14:51

Sokszínűsége miatt szerepel kiemelkedően a német labdarúgó-válogatott a dél-afrikai világbajnokságon Franz Beckenbauer szerint. A játékosként és edzőként egyaránt világbajnok legenda úgy véli, a különböző gyökerekkel rendelkező futballisták új elemeket hoztak az együttesbe, ami erősebbé tette a csapatot.

„Mindenkit megleptek a jó játékukkal és azzal, hogy a tradicionális német futballtól szokatlanul szépen, kombinatívan játszanak, viszont nagyon fegyelmezetten is” - tette hozzá Beckenbauer.

A 23 fős német keretben tizenegy olyan játékos van, aki nem német felmenőkkel rendelkezik. Lukas Podolski és Miroslav Klose például büszke lengyel gyökereire, míg Mesut Özil török bevándorlók gyermekeként született Németországban. Beckenbauer szerint a sikerhez rengeteget tett hozzá Joachim Löw szövetségi kapitány, mert nem félt lehetőséget adni a fiatal tehetségeknek. Löw szerződése az idén lejár, azonban a Bayern München egykori klasszisa szerint a tréner szerződését mindenképpen meg kell hosszabbítani, hiszen nagyszerű munkát végez. A németek magabiztos játékkal jutottak be a vb elődöntőjébe, egyaránt négy gólt rúgtak a nyolcaddötőben az angol (4-1) és a negyeddöntőben az argentin csapatnak (4-0). Szerdán este az Európa-bajnok spanyol együttessel mérkőznek a döntőbe jutásért.