Géza
-12 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Blanc nagytakarítást csinál a francia válogatottnál

2010.07.06. 19:12

Három szóban foglalta össze hitvallását Laurent Blanc, a francia válogatott új szövetségi kapitánya: "pontosság, fegyelem, szórakozás." A játékosként világ- és Európa-bajnok szakemberről már a dél-afrikai világbajnokság előtt tudni lehetett, hogy ő váltja majd a torna után Raymond Domenechet, múlt pénteken pedig a francia szövetség elnökségének ülésén hivatalosan is kinevezték.

"Természetesen szomorúan követtem figyelemmel a világbajnoki eseményeket, és a csapat szereplése, valamint a botrányok engem is lesújtottak" - nyilatkozta a 44 éves szakember. A tréner elmondta: a jövőben csakis a legjobb játékosok kaphatnak majd meghívást a nemzeti csapatba. Ezzel arra utalt, hogy a francia sajtó szerint a gárda bukását elsősorban az okozta, hogy a kulcsjátékosoknak tartott futballisták közül többen is, például Franck Ribéry, Eric Abidal, vagy Patrice Evra gyengén teljesített. "Azokat fogom beválogatni, akik a legjobb formában vannak. Amennyiben azok a játékosok, akik Dél-Afrikában pályára léptek, nem a legjobbak a posztjukon, nem lesznek válogatottak."

Blanc a teljes francia sajtó támogatását kérte, és a "pontosság, fegyelem, szórakozás" mottót határozta meg a jövőre nézve.