Elemér
-1 °C
10 °C

Del Bosque történelmet írna

2010.06.30. 08:57

Történelmet szeretne írni csapatával Vicente Del Bosque, a portugálok legyőzésével kedd este világbajnoki negyeddöntőbe jutott spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya .

„Jól éreztük magunkat a mérkőzés folyamán, mindenre odafigyeltünk a védekezésben is - kezdte értékelését a fokvárosi 1-0-s sikert követően. - Ha a továbbiakban is így játszunk, nehéz lesz minket legyőzni. Ezzel együtt óvatosnak kell lennünk, mert alapvetően változhat a helyzet egyik napról a másikra. A mérkőzés során éreztük, hogy jól futballozunk, megdolgozunk a sikerért. Meglátjuk lesz-e szerencsénk, de akár történelmet is írhatunk” - utalt indirekten a végső diadalról szövögetett álmaikra.

Portugál kollégája, Carlos Queiroz szerint a spanyolok többet birtokolták, jól járatták a labdát, ennek az eredménye volt, hogy végül is felülkerekedtek rajtuk.

„Sajnos mi kihagytuk a helyzeteinket, pedig ebben a tekintetben kiegyenlített volt a mérkőzés. Akadt néhány bírói ítélet is, amely nem kedvezett nekünk, emiatt is történt, hogy nem igazán tudtuk kibontakoztatni támadójátékunkat. A spanyolok ugyanakkor nagyobb területet birtokoltak, és uralták a játékot. Megpróbáltunk nyerni, jól védekeztünk, ezért dicséret illeti a játékosokat.”