Eto'o hazai pályán érzi magát Dél-Arikában

2010.06.12. 09:23

A kameruni válogatott sztárja, Samuel Eto,o úgy véli, hogy minden idők legjobb labdarúgó-világbajnoksága lehet a dél-afrikai, amely pénteken vette kezdetét két mérkőzéssel.

A Bajnokok Ligája-győztes Internazionalét erősítő csatár a Daily Mailnek és a The Guardiannak adott interjúban kifejtette: reményei szerint ez a vb felülírja majd az emberek Afrikával szembeni előítéleteit, továbbá felhívja a figyelmet a kontinens problémáira.

"Hihetetlen. Mindig arról álmodtam, hogy egyszer Afrikában futballozhatok a vb-n és most valósággá vált" - mondta Eto,o, aki hozzátette: számára ugyanakkora öröm, hogy Dél-Afrika rendezheti a tornát, mintha Kamerun adott volna otthont az eseménynek, mert a lényeg Afrikán van.
"Az emberek első gondolata Afrikáról a szegénység, a háborúk, az éhínség és a betegségek. A vb viszont lehetőséget ad arra, hogy most valami mást mutassunk a világnak. Szerintem az egész világ meg fog lepődni."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás