Edina
0 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Hazaérkezett a világbajnok spanyol csapat

2010.07.12. 16:49

Hétfő délután egy Airbus A-340/60 jelzésű gépen landolt a madridi Barajas repülőtéren a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében győztes spanyol válogatott. A repülőgépből elsőként Iker Casillas, az ibériai gárda csapatkapitánya szállt ki, kezében a trófea aranyozott másolatával. Az eredeti kupát ugyanis a nemzetközi szövetség (FIFA) őrzi.

A történelmi első vb-sikert elért selecciónt a légikikötőből egy közeli hotelbe szállították pihenni, majd a Királyi Palotába, ezt követően pedig a Moncloe Palotába mennek a csapat tagjai. Az együttest egy "Isten hozott egy boldogabb országban - Köszönjük!" feliratú, 42 (!) méteres transzparenssel köszöntötték.

A világverő csapatot délután fogadja János Károly király és José Luis Rodríguez Zapatero miniszterelnök. Iker Casillas és társai ezt követően egy nyitott tetejű, emeletes busszal utaznak körbe Madridban, ahol a tervek szerint a Casa de Campo városi park közelében, 150 ezer szurkolóval együtt ünneplik majd meg az ország történetének első világbajnoki címét.