Edina
2 °C
18 °C

Kínai fogadók ezreit vették őrizetbe

2010.06.14. 16:11

Online fogadók és a fogadásokat szervezők ezreit vették őrizetbe a dél-afrikai világbajnokság első napjaiban Kínában, és több tízmilliárd forint értékű pénzt koboztak el - tájékoztatott a polgárügyi minisztérium Pekingben.

Az országos akció keretében a rendőrség 740 esetben csapott le az internetes sportfogadást szervezőkre és több mint 3600 gyanúsítottat fogtak el, továbbá 700 millió jüan, vagyis több mint 23 milliárd forint értékű készpénzt foglaltak le. Az őrizetbe vettek közül 108-an hozhatók kapcsolatba hongkongi, makaói, malajziai és fülöp-szigeteki szerencsejáték szervezetekkel.

A polgárügyi tárca illetékese, Kuan Csien (Guan Jian) elmondta, a különböző szintű rendőri szervek nagy figyelemmel követik a világbajnoksággal összefüggő illegális fogadások szervezését, és megerősítette, hogy az online totó szervezői súlyos büntetésre számíthatnak.

Kínában százmilliók kísérik rendkívüli figyelemmel a dél-afrikai vb-t. A városokban, de vidéken is az éttermek, bárok, szórakozóhelyek, kerthelyiségek televíziókon, kivetítőkön teszik elérhetővé az élő közvetítéseket; a helyi idő szerint késő esti, illetve hajnali meccs-nézés a fiatalok nagy részének elmaradhatatlan program, a világbajnokság számukra a mindennapok témája.