Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Közgazdászok: Brazília nyeri a vb-t, Villa a gólkirály

2010.07.01. 19:16

Már nem Spanyolország, hanem Brazília az elsőszámú esélyes a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon száz, negyeddöntő előtt megkérdezett futballrajongó közgazdász szerint.

A hatékony támadójáték és a fegyelmezett védelem győzte meg a gazdasági szakembereket arról, hogy a Selecao idén jó eséllyel begyűjtheti hatodik címét.
A brazilok ezúttal több mint a voksok egyharmadát kapták, ettől épphogy elmarad a Diego Maradona által irányított argentin válogatott (31 szavazat), míg a torna előtt legnagyobb favoritnak tartott Spanyolország mindössze 20 szakembert győzött meg eddigi produkciójával.
Ghána kilátásait nem látják fényesnek a közgazdászok. Meglátásuk szerint a "Fekete Csillagok" képviselik a leggyengébb játékerőt a tornán még versenyben maradt nyolc együttes közül.

Az afrikai gyökerekkel rendelkező megkérdezettek szerint azonban a válogatott kihasználhatja, hogy egyetlen afrikai csapatként élvezi a dél-afrikai közönség teljes - és vuvuzeláktól hangos - támogatását.
A közvélemény-kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy ki lesz a vb gólkirálya. A válaszadók jóslatai alapján erre a legjobb eséllyel a spanyol David Villa pályázik, aki továbbjutást érő találatot szerzett kedden a Portugália elleni nyolcaddöntőben. Esélyes még a brazil Luis Fabiano, ugyanakkor Lionel Messiről és Fernando Torresről úgy gondolják a gazdasági élet szereplői, hogy az idei tornán nem fognak a kapuba találni.