Géza
1 °C
16 °C

Lúcio nem aggódik a brazilok védelme miatt

2010.06.24. 10:25

Nem aggódik a védekezés miatt Lúcio, a dél-afrikai vb-n szereplő brazil válogatott hátvédje, ugyanakkor elismeri, hogy több hibát is elkövettek az első két csoportmérkőzésen.

A torna egyik esélyeseként számon tartott együttes 2-1-re nyert a Koreai NDK ellen, majd Elefántcsontpartot verte 3-1-re, így már biztosan nyolcaddöntős, de a csoportelsőséghez legalább egy döntetlenre van szüksége pénteken, a portugálok ellen.
"Senki nem szeret gólokat kapni, de nincs szükség a drámára - fogalmazott Lúcio. - Mindig próbálunk fejlődni és a tökéletességre törekedni, reménykedünk, hogy ezentúl nem hibázunk."

A 32 éves hátvéd hozzátette, egymás közt megbeszélték az eseteket, és természetesen nem voltak elégedettek, de mindkét találkozón az utolsó percekben, biztos vezetésük tudatában kiengedtek, ezért kaptak gólt.
"Mindenki arra kíváncsi, hogy készülünk-e külön Cristiano Ronaldóra - mondta Lúcio. - Kétségtelen, hogy nagyszerű labdarúgó, és ezt jó ideje sorozatosan bizonyítja is. Ennek ellenére azt mondom, csapatként kell védekeznünk, és kulcsfontosságú, hogy minden helyzetben kisegítsük egymást. Persze oda kell figyelnünk egy olyan játékosra, mint Ronaldo, de a társai szintén veszélyesek."