Kornélia
-1 °C
15 °C

Megvan minden észak-koreai futballista

2010.06.18. 11:08

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentette: a sajtóértesülésekkel ellentétben nem tűnt el négy észak-koreai játékos, mindannyian a csapattal együtt készülnek. Gordon Watson, a FIFA médiamunkatársa a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek elmondta: az eltűnésről szóló jelentések pletykán és a brazilok elleni meccs előtti jegyzőkönyv elgépelésén alapultak.

„Az elmúlt éjszaka találkoztam az észak-koreai delegáció tagjaival, és arról tájékoztattak, hogy minden játékos a válogatottal van” - mondta Watson.

Arra kérdésre, hogy a négy futballista esetleg politikai menedéket kért volna úgy felelt: szó sincs ilyen drámai eseményről, emberi hiba áll az ügy hátterében. A dél-koreai Ilgan Sports című lap korábban arról számolt be, hogy a kapus Kim Mjong Von, a csatár An Csol Hjok, valamint két középpályás, Kim Kjong Il és Pak Szung Hjok nem volt jelen a 2-1-re elveszített találkozón. Az újság kitért rá, hogy Észak-Korea előzetesen 23 fős keretet adott meg a Brazília elleni összecsapásra, azonban később a listán már csak 19 név szerepelt. A KNDK együttese legközelebb hétfőn lép pályára Portugália ellen.