Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Menniük kellett a nigériai futballvezetőknek

2010.07.04. 16:10

A Nigériai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága menesztette az elnököt és az alelnököt. Levélben fordult az ország első emberéhez, hogy engedje indulni a nemzeti csapatot a következő két évben is a nemzetközi megmérettetéseken.

A szövetség vasárnap közleményben jelezte, hogy megvált Sani Lulu elnöktől és Amanze Ugbulam alelnöktől, illetve mellettük még a technikai bizottság egy tagjától is. Egyúttal a szervezet elnézést kért a válogatott gyenge világbajnoki szerepléséért is.
A bizottság közleményében az állam elnökéhez, Goodluck Jonathanhez fordulva igyekezett hangsúlyozni, hogy amennyiben valóban nem engedik a válogatottat a következő két évben semmilyen nemzetközi eseményre, úgy súlyos büntetésre számíthatnak a nemzetközi szövetségtől (FIFA).
Goodluck Jonathan szerdán közölte, hogy két évre minden nemzetközi versengéstől eltiltja a csapatot, mivel annyira elkeserítette a válogatott korai búcsúja a dél-afrikai világbajnokságon. A felfüggesztéssel fenyegető FIFA hétfő estig adott haladékot a döntés megváltoztatására.